PRESKUPA INVESTICIJA

Nepotrebni su brojači na praznim stadionima

Iako se spekuliralo da će prvom prilikom uglazbiti ambiciju Davora Šukera da se uključi u rad HNS-a, nogometna vlada u utorak o tome nije raspravljala
Split, 311009.Stadion Poljud.Derbi utakmica 13.Kolo T-com 1. HNL izmedju NK Hajduk - NK Dinamo.Na fotografiji: gotovo prazna sjeverna tribina zbog bojkota Torcide.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

ZAGREB - Nogometna vlada Vlatka Markovića pokušava ovih dana nagovoriti premijerku Jadranku Kosor da u saborsku proceduru ugura promjene Zakona o sportu i Zakona o navijačima kojima bi naši prvoligaši dobili malo kisika (čitaj: rasteretili proračun) u recesijsko vrijeme.

Konkretnije, HNS želi za dvije godine odgoditi uvođenje brojača na stadione jer je riječ o trošku od 100 tisuća eura, a publiku u našim arenama ionako se najčešće može izbrojati na prste. Uz to, Rusanova predlaže da se u Zakon o navijačima uvede tzv. institut supsidijarnog dužnika, što bi značilo da klub nije jedini krivac za eventualne nerede na tribinama, nego bi u nadoknadi štete sudjelovale i tvrtke zadužene za osiguravanje utakmica, kao i navijačke skupine registrirane kao udruge građana.

HNS bi, uz navedeno, rado uklonio zakonske prepreke za brži ulazak stranog kapitala u naše klubove koji se odluče za privatizaciju. Napominju da “preoblikovanje” ipak ne bi smjelo biti imperativno i da bi klubovima trebalo ostaviti mogućnost da djeluju kao udruge građana po uzoru na Real ili Barcelonu, ali uz strože kontrole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:09