KULA BABILONSKA

Nema više popusta: Dinamovi će stranci morati naučiti hrvatski jezik!

'Nemojte Moralesa pribijati na stup srama, on me je razumio kad sam mu rekao da pita Sammira je li sposoban pucati 11-erac. Veći su problem igrači koji su isto govorno područje, ali se prave da te ne razumiju'
Zagreb, 240710.Stadion Maksimir.1. kolo HNL, nogometna utakmica izmedju NK Dinamo i NK Hrvatski Dragovoljac.Na slici: Pedro Morales Flores, slavlje gol.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX / KRAJAC DAMIR

U Dinamu dosad nisu pisano inzistirali da neki strani nogometaš mora naučiti hrvatski jezik, ali ubuduće će, po uzoru na velike europske klubove, takve stavke ući u ugovore. Najavio je to šef klupske službe za odnose s javnošću Tomislav Marčinko, a pitanje je potencirala činjenica da Pedro Morales ni treću jesen u Zagrebu ne pokazuje želju da nauči hrvatski, razumije samo neke riječi i brojeve, slično kao i Calello.

Iako primjer nije pravi, jer hrvatski je mali jezik za razliku od francuskoga, Vahid Halilhodžić, koji se danas smatra Francuzom, isprva nije želio pouku.

- Meni je u Nantesu trebalo godinu dana da počnem učiti francuski, možda sam i zbog toga imao lošiju prvu sezonu, jer svlačionica stranca koji postane najplaćeniji igrač ne dočekuje sa simpatijama, puno sam trebao napraviti da ih pridobijem na svoju stranu. No, nemojte Moralesa pribijati na stup srama, on me je razumio kad sam mu rekao da pita Sammira je li sposoban pucati 11-erac. Veći su problem igrači koji su isto govorno područje, ali se prave da te ne razumiju. Takve ja zovem filozofima - rekao je Vaha.

Na pitanje koliko ima takvih u svlačionici, trener Dinama je razmislio, pa rekao:

- Puno je više filozofa među vama novinarima, shvatite to kao kompliment!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 14:17