DVOBOJ POD POVEĆALOM

Nema šanse da Anderlecht i Ajax dogovore remi

Belgijski novinari nas uvjeravaju kako će utakmica Anderlechta i Ajaxa biti sve samo ne prijateljska
 Ronald Goršić / Cropix

BRUXELLES - Eh, što ti je sudbina. Mnoge su generacije ostarjele čekajući da vide Dinamo i poslije Božića u Europi, sad će ga možda i dočekati, ali pred praznim stadionom. Osim toga, za potpuni “happy end” Dinamo i ne ovisi sam o sebi. Treba im pobjeda Ajaxa kojeg su ne tako davno ponizili u vlastitom dvorištu i otpremili iz Europe. Svaka sličnost s reprezentacijama Hrvatske i Engleske posve je slučajna, nadamo se ne i identičnim epilogom.

“Večeras će letjeti novčanice po Bruxellesu”, stigla je oko ponoći poruka od društva iz Zagreba koje je dugo u noć slavilo trijumf Dinama. Kako doznajemo, proslava Dinamovih nogometaša je pak bila decentna. Nije se pjevalo ni u svlačionici, niti u hotelu. Tek pokoje piće i pravac u sobe. Možda su se psihički ispraznili, jer malo tko se nadao da će Dinamo dogurati sa šansom za proljeće u zadnje kolo. Pogotovo nakon farse s kaznom i Uefinim oduzimanjem bodova, ali i prve utakmice u Maksimiru kada je sreća odlučila na sebe staviti Anderlechtov dres.

Ipak, sada je vratila s kamatama. Nisu “modri” igrali famoznu utakmicu. Upravo suprotno, bili su u podređenom položaju, a produkt toga su tri zicera domaćina tijekom utakmice, ali vratar Dinama iskupio se ovosezonske kikseve u najboljem mogućem trenutku i na najbolji način. A njih je bilo… Nakon utakmice zadržali smo se u kratkom razgovoru s belgijskim novinarima koji se nisu mogli načuditi našom sumnjom u rasplet utakmice u Amsterdamu.

- Vjerujte mi, taj će susret biti sve samo ne prijateljski - uvjeravao nas je dugogodišnji kroničar Anderlechtove zbilje.

- Susjedi smo, ali takav odnos imaju i Škotska i Engleska. Mislite li da bi Škoti pustili Englezima? Bit će nam izuzetno teško.

Njegove riječi djelovale su i više nego iskreno, ali sumnja je i dalje prisutna. Ajax zasigurno neće pustiti utakmicu jer cilja na prvo mjesto koje bi mu omogućilo da izbjegne došljake iz Lige prvaka, ali s remijem bi svi bili zadovoljni. Svi osim Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:59