ADEMI ZAHTIJEVA

'Neka se Karađole i Dulibić ispričaju mojoj obitelji'

'Nije istina da sam se oglušivao na njihove pozive za potpis profesionalnog ugovora. Ja taj ugovor nikada nisam ni vidio, a kamoli da mi je bio ponuđen'
 Andrej Švoger / Cropix

Arijan Ademi, prozvani kapetan nogometaša Šibenika, nije dugo dvojio o odgovoru glede silnih optužbi, koje su na njegov račun stigle od čelnih ljudi sa Šubićevca. Nazvao nas je da bi ponudio svoju verziju događaja koji su potresli šibenski klub.

- Kao prvo, kazao bih nešto o moralnosti, koju mi spočitavaju čelnici Šibenika. Neka ne uvlače u priču moju obitelj, a posebice u kontekstu tobožnjih nemoralnih načela. Ja svoje odluke donosim sam, punoljetan sam, i ne trebaju mi nikakvi tutori. Nije istina da sam se oglušivao na njihove pozive za potpis profesionalnog ugovora. Ja taj ugovor nikada nisam ni vidio, a kamoli da mi je bio ponuđen. Tražim da se direktor Karađole, i posebice Željko Dulibić, javno ispričaju mojoj obitelji, jer ne želim da je se na takav način prezentira u javnosti - kazao je na početku Arijan, a potom je nastavio:

- Ja sam prije isteka stipendijskog ugovora osjetio nesigurnost jer mi niti na jedan način iz kluba nije dano na znanje da imaju konkretan prijedlog ugovora. Kada se pojavila ponuda Brage, ja sam o tome rekao klubu, i prepustio odluku njima. Ustvari, bolje je reći da sam odbio ponudu Portugalaca, jer tada nisam htio doći u konflikt s matičnim klubom. A kada su počele stizati inozemne ponude, niti tada mi nisu ponudili profesionalni ugovor, da imam barem nekakva saznanja da znam na čemu sam.

Ademi se posebno osvrnuo na istup dopredsjednika.

- Neka mi dopredsjednik Dulibić ne drži moralna predavanja. Spočitavaju mi dodjeljivanje kapetanske vrpce, kao da su mi je poklonili. To je za mene bila velika čast i obveza. Ali ja sam je zaslužio svojim igrama i svojim ponašanjem. Jer u suprotnom budite sigurni da mi je ne bi dali. Kažu da me nisu htjeli ucjenjivati stavljanjem na klupu, uskraćivanjem nastupa jer su na to, kao, imali pravo. Kada se pojavila ova situacija počeli su s ucjenama, i tri dana za redom su javnosti prezentirali drugu priču. Najavljivali su arbitražu, da bi sada od nje odustali, i počeli s optužbama želeći sav teret svoje krivice prebaciti na mene, i što je još gore, na moju obitelj. Vrijeme će pokazati tko je u pravu.

U zaključku svoga izlaganja budući igrač Dinama podvukao je i sljedeće:

- Uspoređuju moj slučaj s Antom Rukavinom kojega su prvo pljucali, a sada ga ističu kao pozitivan primjer u odnosu na mene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:30