DERBI VELIKOG ULOGA

Nani: Gerrard bi trebao promijeniti klub

‘Crveni vragovi’ su u velikom naletu, ali Liverpool se uzda u nastavak mini-serije od tri uzastopne pobjede u međusobnim utakmicama
Manchester United's Wayne Rooney, second left, is congratulated by teammates after scoring a goal against AC Milan's during their Champions League first knockout round second leg soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday March 10, 2010. (AP Photo/Antonio Calanni)
 AP

ZAGREB - Anti-Glazer kampanja Unitedovih navijača zarobila je pozornost engleskih medija u predvečerje “sjeverozapadnog derbija” zbog poziva grupe militantnih navijača da se američkog tajkuna protjera iz Manchestera upotrebom nasilja. U navijačkom fanzinu “Red issue” uvodničar je razočaran jer “s tribina dolaze povici da Glazer mora umrijeti, ali u stvarnosti članovi obitelji napuštaju Old Trafford bez ikakvog izazova”. Pisac ovih redaka dodaje “dok se to ne promijeni, ništa se neće promijeniti”.

Poziv na nove navijačke podjele dolazi u najdelikatnijem trenutku sezone za Alexa Fergusona. Menadžer “crvenih vragova” dosad je uspješno žmirio pred rastućim nezadovoljstvom navijača koji već tjednima ignoriraju Unitedovu crvenu boju i na stadion dolaze ogrnuti zlatno-zelenim šalovima Newton Heatha, kluba na čijem je pepelu niknuo United. Ferguson je više puta pozivao na jedinstvo jer “neprijatelji se vesele našim podjelama” i računaju da će se slabosti s tribina preliti na teren. Liverpool je prva momčad u redu onih koje bi se željele okoristiti dvorskim borbama na Old Traffordu, premda vratar “crvenih” Pepe Reina u najavi utakmice kaže da Liverpool gleda samo svoje interese.

- Želimo pobijediti United, ali ne zato da bismo ih isključili iz utrke za naslov. Mi samo serijom pobjeda do kraja prvenstva možemo računati na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, to je naš motiv. Nismo u podređenom položaju, dobili smo tri posljednja derbija s Unitedom - rekao je Reina.

Na drugoj strani, domaćin se ne ustručava psihološkog rata uoči utakmice. I menadžer i igrači najslabiju kariku Liverpoola prepoznaju u Stevenu Gerrardu. U novinskim izjavama na kartu Gerrardove nervoze zaigrali su Ferguson i portugalski napadač Nani.

- Nisam niti očekivao da će FA kazniti Gerrarda za lakat koji je udijelio Wiganovu igraču, ta je organizacija krajnje nedosljedna i više ne zna što čini - tvrdi Ferguson.

Nani istovremeno šalje poruku Gerrardu da što prije digne sidro s Anfielda na kojem bi mogao dočekati duboku starost bez osvojene Premier lige.

- Ne znam kakve planove Gerrard ima ovog ljeta, ali za igrača takvog kalibra normalno je da želi osvajati naslove. Ako to ne uspijeva s Liverpoolom, onda bi mogao pokušati s drugim klubom. Očekivao sam na startu sezone da će se Liverpool umiješati u bitku za vrh lige, no očito da nemaju taj kapacitet. Vjerojatno su ih i ozljede pogodile. U nedjelju očekujem Unitedovu pobjedu, siguran sam da ćemo dobiti sve domaće utakmice do kraja sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:46