FORMA UOČI BRUGGEA

Najveća Vahina briga je post Ante Rukavine

Nogometaši Dinama teško mogu računati na uspjeh protiv Cluba Bruggea izostane li učinak Ante Rukavine, napadača koji je potopio Györ i Villarreal
 Vlado Kos / Cropix

ZAGREB - Vahid Halilhodžić je nakon rutinskih Dinamovih 3-1 u Gradskom vrtu priznao da najviše vremena na treninzima i izvan njih provodi s Antom Rukavinom. Napadač koji je svojim pogocima uveo ‘plave’ u Euroligu i potom realizirao Sammirovu vrhunsku partiju protiv Villarreala od te utakmice nije zabio, a nastupio je u tri od šest nadmetanja.

Iako je Ante i prije isticao da još nije optimalno spreman, uostalom, ovo mu je nakon tri godine prva sezona u kojoj je starter, utakmica protiv Osijeka nije pokazala pomak u formi, ne samo zbog promašenog zicera, nego i kretanja. Protiv Cluba Bruggea, koji ima dvojicu visokih stopera, Dinamu je u špici potreban upravo takav, hitar napadač, teško će robusni Beqiraj doći do izražaja protiv tornjeva Hoefkensa (185 cm) i Donka (192).

Ostalim dijelovima momčadi, iako je bio kritičan prema igri veznog reda u ofenzivnom dijelu, Vaha može biti zadovoljan. Kelava na vratima tu i tamo iskaže neku nesigurnost, ali vidno je bolji nego u prijašnjim ‘mandatima’. Zadnja linija je standardizirana, inicijalima VBTC, opaske nepotrebne, a trener ‘plavih’ najviše je miješao na sredini i prednjim bokovima. U sredini, Chago i Ademi podjednaki, a bitno je da se Badelj ipak diže. Sammir je čak i kad se dozira zadržao kvalitativnu razinu kojom donosi prevagu, a bolji nego prije stanke trebao bi biti Morales, dvostruki strijelac u dva nedavna nastupa za Čile.

Ostaje žaljenje što pravo nastupa u Europi do proljeća nema Sylvestr, koji bi mogao mijenjati Rukavinu u špici, gdje je najjači, a i na oba prednja boka lakoćom stvara višak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:44