KONAČNA ODLUKA

NA OLD TRAFFORDU ODAHNULI Rooney produljio s Unitedom za 300.000 funti tjedne plaće!

Engleski nogometni reprezentativac Wayne Rooney produljio je u petak ugovor s Manchester Unitedom do 2019. godine, objavio je klub...

Dosadašnji je ugovor 28-godišnjem napadaču istjecao 2015. godine i sve donedavno se nagađalo da bi mogao otići na ljeto, ali novim se potpisom dugoročno vezao za klub. Dogovoreno je i da će nakon umirovljenja postati ambasador Manchester Uniteda, što je uloga koju imaju mnogi bivši igrači ovoga kluba, kao i legendarni menadžer Sir Alex Ferguson.

Rooney je došao u United 2004. godine iz Evertona. Odigrao je dosad 430 utakmica za ''crvene vragove'' i postigao 208 golova što ga svrstava na četvrto mjesto vječne ljestvice klupskih strijelaca iza Bobbyja Charltona (249), Denisa Lawa (237) i Jacka Rowleyja (211). Nakon produljenja ugovora prilično je izvjesno da će Rooney postati i najbolji Unitedov strijelac u povijesti.

Iako službeni podatak nije objavljen, engleski mediji pišu da novi ugovor Rooneyju jamči vrtoglavih 300.000 funti tjedne plaće!

- U kolovozu će se navršiti deset godina moga boravka na Old Traffordu. U tom sam razdoblju igrao s fantastičnim igračima i osvojio sve čemu sam se nadao kad sam prvi put potpisao. Sada kao jedan od iskusnijih igrača imam priliku pomoći mladima da se probiju i postanu dio nove velike Unitedove momčadi. Uvjeren sam da je pred klubom početak novog uspješnog poglavlja u povijesti - naglasio je Rooney nakon potpisa ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:15