PANIČNA POTRAGA

Na Kantridi traže trenera po Sloveniji: Matjaž Kek i Bojan Prašnikar glavni kandidati za klupu Rijeke

 AP

Prvotna informacija priču je usmjerila u susjedstvo. Preko Jadrana (u Italiju) ili 20 minuta vožnje sjevereno od Rijeke, u Deželu. Spomenuli smo Talijana Atzorija i 'jednog slovenskog stručnjaka’. Ispalo je da su Slovenca dva, bivši izbornici, Matjaž Kek i Bojan Prašnikar.

Iz kluba se nisu htjeli službeno oglašavati po tom pitanju (u skladu sa svojom politikom: dok nije potpisano, nije gotovo), ali Srećko Juričić jest stavio zimske gume pa se preko Pasjaka odvezao u Sloveniju i obavio prvu rundu razgovora s negdašnjim uspješnim slovenskim izbornicima.

Matjaž Kek (51) u svom je otvorenom i maksimalno komunikativnom stilu potvrdio kako pregovara s Rijekom. Ozbiljno pregovara!

- Istina je, ne znam jesam li jedini i(li) najveći, ali sigurno je da sam kandidat za novog šefa Rijekine struke - pričao nam je Kek.

- Srećko Juričić je bio kod mene i obavili smo prve, preliminarne pregovore. Nije odmah sve dogovoreno, ima nekih detalja koje još treba 'ispolirati’, tj. korekcija i s Rijekine i s moje strane kako bi došli do točke u kojoj ćemo naći 100-postotni zajednički jezik. No priča je ozbiljna.

Juričić je najavio kako planira da novi šef struke svoj prvi trening u Rijekinoj opremi obavi najkasnije sutra.

- Možda i ranije! - smijao se Kek. - Uzeli smo si mali time-out, ali i dogovorili kako ćemo opet kontaktirati već tijekom današnjeg dana (jučer, nap.a) tako da... Nije sve riješeno no moguće je da bude riješeno tijekom ponedjeljka.

To je bio dio službeni razgovora, iz onog neformalnog dijela jasno se dalo shvatiti kako je slovenski trener već poprilično 'unutra’, dobro poznaje situaciju na Kantridi i ima jasnu ideju što treba činiti. No predvečer je stvar postala kompliciranija jer u igru je uletio čovjek kojem je Kek u Mariboru bio asistent, Bojan Prašnikar (60)! Juričić je bio krajnje oprezan u izjavi:

- O imenima ne bih, a vjerojatnije je da će konačna odluka pasti u utorak.

Dan više ili manje ne čini razliku u neupitnoj činjenici kako su upravo Kek i Prašnikar favoriti vladajuće garniture iz Portića 3. A završe li stvari onako kako je djelovalo više nego izglednim da će završiti... Kakvog bi trenera Rijeka dobila u Keku?

Procjene ljudi iz Slovenije, njegovih kolega i onih koji su pratili njegov rad, kako igrački tako i trenerski, gotovo su identične i gotovo 100% pozitivne. Matjaž Kek cijeli je život u nogometu i poznavanje nogometa tj. trenerska stručnost su na iznimnoj razini. Riječ je o čovjeku koji je Sloveniju odveo i vodio na SP 2010. senzacionalno u kvalifikacijama izbacivši igrački sto puta kvalitetniju Rusiju pod vodstvom Guusa Hiddinka, koji je četiri godine bio slovenski izbornik, a plasman na Europsko prvenstvo prošle godine izmaknuo mu je tek u doigravanju (s Estonijom). Na Mundialu u Južnoj Africi Kekova je Slovenija pobijedila Alžir, remizirala sa SAD-om te u posljednoj utakmici izgubila od Engleske 0:1. Jedan je gol (tj. jedan bod) Keka dijelio da preko Engleza ode među 16 najboljih na svijetu.

- U kontaktu sam s Rijekom. Zapravo obavili smo razgovor i sada predstoji samo konačna odluka tj. odabir, a taj je na - Rijekinoj Upravi - rekao je Prašnikar.

Kako god bilo, Kantridom će izgleda već zavladati slovenski trenerski zakoni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 13:12