UŠAO U KLUB STO

Mumlek: Volio bih da Vugrinec dođe u Varteks

"Odlučio sam prestati igrati ove godine, ali još nisam sto posto odlučio hoću li prestati u lipnju ili će kraj karijere biti i prije."
Benkovac, 230909.Igraliste Velebita.Susret sesnaestine finala Kupa, Velebit - Varteks.Na fotografiji: Miljenko Mumlek strijelac dugog gola.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

VARAŽDIN - Subotnjim pogotkom Croatiji iz Sesveta na stadionu u Kranjčevićevoj ulici kapetan Varteksa, Miljenko Mumlek, upisao se u “klub 100”, među četiri igrača koji su u dosadašnjim prvenstvima postigli 100 i više golova.

- U tom trenutku osjećaj je bio takav da mi se cijela karijera okrenula kroz taj gol, ali već poslije toga kao da se ništa nije dogodilo. Trebalo je utakmicu odigrati do kraja, a od nedjelje se uključiti u normalni tijek priprema za ono što slijedi. Jako mi je drago i ponosan sam što sam ušao u taj ‘klub 100’ te bih zahvalio svim igračima, trenerima i ostalima koji su bili sa mnom u kontaktu i pomogli mi da to ostvarim - rekao je kapetan “krojača”.

Svojedobno ste najavljivali da ćete nakon stotog pogotka okončati karijeru, a kako sada razmišljate?

- Odlučio sam prestati igrati ove godine, ali još nisam sto posto odlučio hoću li prestati u lipnju ili će kraj karijere biti i prije - kratko je rekao Mumlek.

Varteksov kapetan rođen je 21. studenoga 1972. godine, a nogomet je, kao dječak, počeo igrati u rodnoj Vinici, nižerazrednom klubu. Kada je primijećen njegov talent, uslijedio je odlazak u Varteks i već u četvrtom razredu osnovne škole sam je autobusom putovao na treninge u Varaždin. Prvi mu je trener u Varteksu bio Manola, nakon toga treneri su se mijenjali, a najviše je na njega u mlađim danima utjecao Željko Orehovec kod kojega se, prisjeća se Mumlek, najviše radilo s loptom i na tehnici. Osim u Varteksu, igrao je u Dinamu, Slaven Belupu te Standardu iz Liegea.

- Žalim što zbog ozljede nisam mogao više pridonijeti osvajanju titule kada sam bio u Dinamu. Također žalim za nekoliko finala Kupa, jedan Kup s Dinamom imam, ali krivo mi je zbog propuštenih prilika za osvajanje tog trofeja kada sam bio u Slaven Belupu i Varteksu. Naravno, žao mi je i što s Varteksom nisam osvojio naslov prvaka 1996. godine. Na naš rezultat tada su utjecali neki drugi čimbenici i onemogućeno nam je da svoj rad, talent i želju pretvorimo u trofej - istaknuo je Mumlek.

Što smatrate krunom dosadašnjeg rada?

- Činjenicu da još igram, to je kruna svega, svih odricanja. Životne navike koje sam gradio od početka, nisam puno mijenjao. Osim nogometa, nisam se posvetio drugim stvarima. Složio sam svoj život da se posvetim nogometu i zbog toga vjerojatno tako dugo trajem. Naravno, bitna je i potpora obitelji - napomenuo je Mumlek.

Vaš kum Davor Vugrinec prošli je tjedan ušao u “klub 100”. Mogu li Mumlek i Vugrinec za kraj karijere odigrati zajedno u Varteksu, klubu u kojemu ste obojica ponikli?

- Prije šest-sedam mjeseci imali smo jedan intervju u kojemu je Davor rekao da postoji mogućnost povratka u Varteks, a ja ga pozivam da dođe što prije. Samo je na njemu jer ja više nemam vremena i ne mogu čekati, a bilo bi mi drago da odigramo polusezonu ili sezonu zajedno - rekao je Mumlek.

Stadion u Kranjčevićevoj pamtit ćete po 100. golu, a gdje ste postigli svoj prvi prvoligaški gol?

- Odmah u prvom prvenstvu, u trećem kolu, na susretu protiv Šibenika na Poljudu. Tek sam počeo igrati, bio sam standardan. Pamtim sve golove, ne mogu ih sve nabrojiti, ali ako me pitate za svaki pojedinačno, sjetim ih se, kao i akcija koje su tim golovima prethodile.

Puno toga ste ostvarili. Koji vam je motiv i dalje igrati u momčadi u kojoj se neki današnji igrači nisu niti rodili kad ste vi počinjali?

- Sada mi je motiv da se dokažem pred tim mladim igračima, da im pokažem da ne mogu samo tako dosegnuti određenu kvalitetu i da ih tjeram da se moraju jako potruditi da budu bolji. Naviknut sam svaku utakmicu odigrati maksimalno i volim pobijediti, i to je jedini motiv koji me drži - zaključio je kapetan Varteksa Miljenko Mumlek, jedan od onih koji potvrđuju da godine nisu važne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 06:32