NA METI MAFIJE

Mourinho šuti na pokušaj otmice mafijaša

Osim obiteljske vile, makedonska mafija bila je zainteresirana i za otmicu trenera Intera
Inter Milan's coach Jose Mourinho reacts after Barcelona scored their second goal during their Champions League soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona November 24, 2009. REUTERS/Giampiero Sposito (SPAIN SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY)
 Reuters

ZAGREB - Četvero makedonskih državljana, među kojima i jedna žena, uhićeni su u Italiji pod sumnjom da su povezani s mafijaškim krugovima koji su planirali opljačkati Joséa Mourinha. Na meti je bila Portugalčeva luksuzna vila na obalama jezera Como u sjevernoj Italiji. Osim kuće, postoje indicije da je planirana i otmica karizmatičnog trenera Intera.

Mirjana Nikolovska, Bruno Bentivoglio, Zoran Bentivoglio i Luca Radosavljević navodno su mjesecima pratili Mourinha. Kod njih su pronađene fotografije i videomaterijali Portugalca. “The Special One” sniman je u društvu svoje obitelji, žene i dva sina, u blizini obiteljske kuće te na treninzima u klupskom kampu kako bi mogli predidjeti njegovo kretanje.

- Ta nam je banda otprije poznata jer je slijedila skupocjene automobile i, preko registracijskih pločica, saznavala tko su vlasnici. Tada su ih uhodili i pokušavali opljačkati - rekao je načelnik policije u Genoi Vito Di Gioia.

Iz Intera su poručili da je osiguranje oko trenera pojačano, ali da sam Mourinho neće komentirati nemile događaje. Čak ni lajavi Mou, koji ima mišljenje o svemu, ne želi izlijetati s izjavama o “makedonskoj opasnosti” kojem ovo nije prva ovakva prijetnja otkad je na Apeninima.

Valjda se dovoljno opekao prošle godine kada je na sebe navukao gnjev muslimanskih zajednica u Italiji. Mourinho je bio protiv posta na koji se za vrijeme Ramazana odlučio Interov Sulley Muntari.

- Muntari ima problema vezanih uz Ramazan, za njega nije dobro da posti. Ramazan nije u dobrom razdoblju za nogometaše - izjavio je tada José i zaradio prijetnje smrću radikalnih islamističkih organizacija.

- Mourinho bi trebao manje pričati. Poznato je da sportska medicina i mentalna stabilnost čine igrače boljima na travnjaku, a on bi, ako već nije vjernik, mora barem poštivati tuđu odluku da to budu - objasnio je tada čelnik Unije islamskih zajednica i organizacija Italije, Mohamed Nour Dachan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 18:53