INTER I DALJE GAZI

Mourinho: Inter je jači od svih talijanskih urota!

Milito je načeo, a Pandev, iz slobodnog udarca, nokautirao crveno-crne vragove (2-0). Milan je opet na minus devet bodova uz jednu zaostalu utakmicu (Fiorentina)
 AFP

Zvonimir Boban (Dinamo i Milan u srcu zauvijek), komentator Skya, naklonio se Mourinhovom Interu. Prognozirao je neodlučen ishod, dok je Vialli tipovao na Milan (2-1), a onda je Inter s desetoricom (od 26. minute bez Sneijdera) održao lekciju vragovima s druge obale. Posuo ih svetom vodicom...

- Na fizičkom, taktičkom i psihološkom planu Inter je nadigrao Leonardovu momčad. Sjajna večer Mourinhova sastava, svi igrači odigrali su savršenu predstavu - rekao je Boban.

Nitko nije pitao Leonarda gdje je bio Inzaghi... Sjetio se Mourinho.

- Sretan sam što je Pippo ostao na klupi!

U dvije utakmice 6-0! Milanisti su vjerovali, i dio javnosti, da je došlo vrijeme naplate računa. Jer, očekivao se drugi Milan u odnosu na onoga prije pet mjeseci. I bio je, ali ne dovoljno moćan da bi skršio još motiviraniji Inter. Nije pomogla ni farsa isključenja Sneijdera (pljesak sucu Rocchiju koji je utakmicu odveo u konfuziju...) poslije 26 minuta. A do tada je Nizozemac sjajno neutralizirao Milanovu centralu napajanja igrom - Pirla. S desetoricom Moruinho nije povukao napadača za veznog igrača. Pandev je trebao biti zamijenjen tek prije nego što je zabio iz slobodnog udarca. Mourinho se predomislio i pogodio...

- Bolje trener koji ima sreće, nego onaj koji zna... Čista sreća. Odnosno, netko mi je šapnuo. I to je nogomet. Treba imati malo sreće, završiti utakmicu s devetoricom, a ne sa šestoricom. Mogli su nas dobiti samo da smo ostali sa šest igrača! Čudan je okus u ustima. Ali to je vaše prvenstvo, ja sam stranac. Odradit ću svoje i otići jednog dana. Ne, ne želim vidjeti snimku isključenja Sneijdera.

Mourinho vidi urotu. Svi su protiv Intera i njega.

- Pokazali smo da smo najbolji, moji su igrači bili vanzemaljci. Stalno nam se podmeće, baca klipove pod noge, ali nas ne mogu zaustaviti. Ni sa sucima ni s promjenom kalendara natjecanja... Shvatio sam sve u nedjelju, poslije isključenja Sneijdera - rekao je Mourinho.

Leonardo je negdje izgubio Beckhama i Ronaldinha (nije realizirao ni udarac s bijele točke u 92.), njegova je momčad u nastavku imala napadačko razdoblje, ali bez jasne vizije.

Suđenje Rocchija bila je takvo da je netko napisao kako bi trebalo uvesti novo pravilo - mogućnost zamjene indisponiranih sudaca. Jedno je sigurno, da je tako sudio Dinamu ili Hajduku - još bi bježao po šumama... Zato nježnije kada razapinjete na križ hrvatske suce.

Milanski derbi potvrdio je snagu Intera i trenera Mourinha. Leonardo mora još učiti. Prvenstvo je gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:38