RIJEČ IGRAČA

MODRIĆ BEZ ŽELJA 'Uopće se ne opterećujem ždrijebom, najvažnije je da smo u bubnju'

Bilo bi dobro izbjeći Brazil i Argentinu te top europske reprezentacije - rekao je Pletikosa
 Damir Krajac / CROPIX

Danas ćemo saznati koga će ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u Brazilu namijeniti kao protivnike hrvatskoj reprezentaciji. Nakon (polu)dramatičnog finiša kvalifikacija, koje su ipak zaključene čekiranjem vize za SP, dojam je da Vatrene ne muče više tereti imperativa. U takvom se ozračju, dojam je, vrlo mirno očekuje ishod ždrijeba.

- Osobno sam presretan što se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nakon što smo propustili SP 2010. u Južnoj Africi, još jedno propuštanje svjetskog summita bilo bi loše za ovu generaciju, a pogotovo za hrvatski nogomet - kazao nam je Luka Modrić nakon treninga u Realovu kampu u Valdedebasu.

- Razgovarao sam s drugim reprezentativcima i svi smo više-manje istog stava, a to je da se ne treba opterećivati ždrijebom, na njega se ionako ne može utjecati. Bit će kako mora biti, najvažnije je da je Hrvatska u bubnju, a onda ćemo na utakmicama pokazati najbolje od sebe, svejedno protiv koga igramo. I da, ako bih nešto posebno htio, onda je to skupina u kojoj će putovanja u mjesta odigravanja utakmica biti što kraća. Najgore bi bilo ući u onu skupinu gdje se na svaku od tri utakmice putuje po tri-četiri tisuće kilometara.

Iskusni Stipe Pletikosa, kojem je Brazil treće svjetsko prvenstvo kao akteru, također ima želju da bude što manje letova:

- Daljine između gradova u nekim su skupinama ogromne. Eto, ne bih volio da moramo puno sati provesti u avionima, jer to remeti i trening, i pripreme. Posebne želje u ždrijebu nemam, možda onako tipično, bilo bi dobro izbjeći Brazil i Argentinu te top europske reprezentacije. Sa svima drugima možemo ravnopravno u borbu za pobjedu, iako ni velikima s nama ne bi bilo nimalo lako.

Jedan od najmlađih aktera budućeg SP-a, Mateo Kovačić, nakon što je sjajnim partiturama protiv Islanda u Zagrebu oduševio suigrače i gledatelje, u Milanu je potpuno koncentriran na klupske obveze u Interu.

- Naravno da me jako zanima koga ćemo dobiti u skupini u Brazilu, ali, iskreno rečeno, do epiloga ždrijeba malo o tome razmišljam. Mislim da je najvažnije što smo se plasirali, a na ždrijeb ionako ne možemo ništa utjecati. Koga god dobijemo, morat ćemo dati svoj maksimum, i to je to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 23:31