KAD MIKI KAŽE DA GA BOLI

Milan Badelj želi otići jer mu je dosta seoske lige zvane HNL?

Kada te ne puštaju preko granice, onda se nezadovoljstvo manifestira neočekivanom pojavom ozljeda. Zagrebom se proširila priča da se i Badelj priklonio sličnoj praksi
Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: Milan Badelj u skoku za loptom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Dok Badelja hoće i Chelsea i Manchester City i Sevilla (ako je vjerovati L’Equipeu), on se na treningu grči za bijedan prolaz u Novoj Gorici... I baš u tom trenutku - istegne leđa. Je li to stara finta miniranja za odlazak preko “grane” kao što je Ćorluka svojedobno jedva hodao po Zagrebu zbog boli u tetivama pa nakon finiša transfera naglo uskrsnuo u Manchester Cityju i letio 90 minuta?

- Miki, ‘furaš’ li se na Čarlija? - pitali smo ga jučer.

- Da, čuo sam tu priču - dočekao nas je veznjak i sa smiješkom demantirao da je zbog Mamićeve rampe u utorak zbog ozljede bio na klupi, a ne na travnjaku protiv Kopra.

Barem smo ga nasmijali s obzirom na to da je od utorka u emotivnom i psihičkom “knock downu”.

- I kaj da ja sada vama kažem? Da se sada opravdavam za nešto što je plod mašte nekog zlobnika? Ne pada mi na pamet - rekao je Badelj o ukliještenim leđima i poentirao: - Tko me imalo poznaje, zna kako sam se osjećao na klupi. Htio sam iz kože iskočiti.

A tu mu budi pravo jer je Dinamo bio katastrofalan.

- Mogu se vaditi na klišej da Koper nije loša ekipa, ali ne želim. Mi smo Dinamo i ovaj poraz je sramota koju dugo nećemo isprati iz sjećanja. To se jednostavno nije smjelo dogoditi. Evo, javno ću reći da me je sram zbog toga što se dogodilo u Novoj Gorici - pustio je kočnicu.

Bogu zahvaljuje što nisu ispali. No, ako protiv Šerifa naprave reprizu iz Dežele, neće se morati pakirati za Europu.

- Nakon ovoga može biti samo bolje - uvjerava Badelj koji Mandžukićev odlazak ne smatra hendikepom.

Prilično samouvjereno. No, ovaj modri za to ima objašnjenje:

- Odlazili su i Modrić i Eduardo pa smo igrali u Europskoj ligi. Zašto bi sada bilo drugačije?

Možda zato što Marko Mlinarić tvrdi da je Dinamo bez Mandže 40 posto slabiji.

- Koga nema, bez njega se može i mora.

Možda ovom računicom poručuje da je i on zamjenjiv. Navodno je Mamić bio i u Trstu na pregovorima, iako Talijani od ove sezone imaju pravilo o jednom strancu izvan EU. A prst na Badelja stavila je i Sevilla... On, pak, kaže da je za sve to doznao - iz novina.

- Iskreno, nemam pojma o tim ponudama. Čuo jesam, vidio nisam. Lijepo je pročitati, ali sve te informacije prihvaćam kao sastavni dio posla. Ima li zanimanja? Valjda ima. Jesu li to Sevilla i Palermo? Nemam pojma - završio je u klasičnom “blago neznanje” stilu Dinama. Moramo ga podsjetiti da ni njegovi kolege “ništa nisu znali” te su ih također prodale novine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:47