ZVIJEZDA LOKOSA

Mesarić: Dinamo me uzbuđuje, a kazalište opušta

Trener ‘lokosa’ Roy Ferenčina uoči gostovanja Osijeka nada se obostrano lijepom i kombinatornom nogometu, a njegov igrač Mesarić iskupljenju nakon dvije loše partije

ZAGREB - Debitantima u HNL-u do kraja natjecanja ostaju dva domaćinstva borcima za Europsku ligu i dva gostovanja kod davljenika. Osijek i Slaven Belupo, odnosno Zadar i Inter. Iako i nogometaši Lokomotive teoretski mogu do Europe, mladi trener Roy Ferenčina spušta loptu na zemlju svjestan kontraproduktivnosti nerealnih ambicija.

Uoči subotnjeg gostovanja Osijeka u Maksimiru (18.00) Ferenčina traži dobru igru:

- Njima ‘igra’ samo pobjeda i moraju igrati na rezultat. Nama Europa nije realnost ove godine, što ne znači da prigodu, ako nam se ukaže, nećemo željeti iskoristiti. No, prioritet nam je protiv Osijeka se predstaviti u pravom svjetlu i uzvratiti im za poraz u Gradskom vrtu, kada smo bili lišeni pomoći najiskusnijih igrača Sopića i Bule - veli Ferenčina.

Kartone nema nitko, a do kraja sezone izvan stroja je Havojić (operirao rame).

- Osijek što se tiče kombinatorike ima možda i najbolju igru u ligi i očekujem da svi koji dođu u Maksimir uživaju u lijepom nogometu jer i mi volimo igrati protiv onih koji se nadigravaju - dodao je Ferenčina, a nadovezao se ljevonogi branič Leo Mesarić (26).

- Općenito sam više sklon koncentrirati se na sebe i igru svoje momčadi nego na suparnika, a kako smo posljednje dvije utakmice prilično loše igrali, negledljivo čak, očekujem iskupljenje. Osijek gaji atraktivan nogomet, volio bih da im uzvratimo na isti način.

Mesarić je prvoligaški debitant, jesen je propustio zbog ozljede (tetive), ali mu se na igrama ovog proljeća ne primjećuje šestomjesečna stanka:

- Priznajem i ja da sam zadovoljan. Na pripremama sam proživljavao neizvjesnost, nisam znao kako će mi noga reagirati, no psihološki sam se puno pripremao i sve je ispalo OK. Dobro sam odigrao na nekoliko pozicija.

Dinamo kuburi s kvalitetnim ljevacima, ako se 35-godišnjeg Sopića dovodi u kontekst prelaska u plavu svlačionicu, ne bi bilo na odmet sjetiti se Mesarića, ako on to uopće želi:

- Kao svaki sportaš nadam se nečemu boljem i većem uvijek. Ako bi se pojavila mogućnost da se okušam u Dinamu volio bih je iskoristiti.

Measrić je u Lokomotivi dvije i pol godine, pozvan je govoriti o stasavanju mladih:

- Lokomotiva je napravila dobar posao, iako je svake polusezone trebalo uigravati pola nove momčadi. Mislim da smo to dobro

Ja sam sa 26 među najstarijima, zadužen svojim primjerom da mlađi sazriju kao igrači i kao osobe. Svi koji su se vratili u Dinamo dosad su se pokazali dobrima, nadam se da će tako nastaviti i ovi mladići koji se danas dokazuju kroz Lokomotivu.

Podsjećamo da je Leov hobi kazalište, nakon Hajduka je i vratar Kelava istaknuo kako je “Mesarić jedini glumac u Lokomotivinoj momčadi”:

- Nađem si vremena i za kvalitetnu literaturu i za glumu, unatoč klupskim obvezama nađe se vremena i za kazalište. Taj kreativni hobi mi je savršen bijeg, kojim se opuštam, sastavni dio mog života - poručio je Mesarić, po mnogočemu netipični nogometaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:36