PROMETNO U ZAGREBU

MERCATO U MAKSIMIRU Sigali odbio otići u Rosario, Hannover opet krenuo u bitku za Soudanija

Ne razmišljam o povratku u Argentinu - rekao je Dinamov stoper Argentincima
 Boris Kovacev / CROPIX

Leonardo Sigali ostaje u Dinamu. Nije ga se ni spominjalo u kontekstu odlaska, premda, definitivno, ne spada u one koji su se pokazali pojačanjima, međutim, Modri je stoper nedavno dobio signale da ga žele u rodnoj Argentini iz koje je otišao ljetos.

Naime, novi je trener Rosarija Central postao Eduardo Coudet, koji će s klubom iz Messijeva rodna grada krenuti u novu godinu. Kažu argentinski mediji da je prvo odlučio srediti obranu, a među glavnim imenima našlo se i ono Leonarda Sigalija. Međutim, i prije no što je došlo do ikakva službenog kontakta Sigali je odbio mogućnost povratka kući.

- Istina je da je nemam nikakve informacije da me Rosario želi. Ali ja i ne razmišljam o povratku u Argentinu - rekao je Sigali Argentincima, koji uopće ne dvoje da je on jedna od prvih želja novog trenera u Rosariju.

Sigali je u Dinamu odigrao 23 utakmice ove jeseni, a u svom debiju u Superkupu na Kantridi bio je i strijelac. Činilo se tada da bi on mogao biti među pojačanjima, ali svojim igrama definitivno nikoga ove jeseni nije zadovoljio. Dinamo je najavio kupnju stopera ove zime. Ako uspije pronaći pravoga, naravno, vidjet ćemo koliko će na proljeće igrati Sigali. U svakom slučaju, on ostaje u Maksimiru i dolazi na prvi dan priprema.

A iz Njemačke stiže informacija da je bundesligaš Hannover opet zainteresiran za modrog Alžirca Soudanija kojega je htio još ljetos. Iako je klub na osmom mjestu ljestvice, što nikako nije loš doseg, trener Tayfun Korkut nije zadovoljan efikasnošću svojih napadača. Zabio je Hannover dosad 19 golova, od napadača jedino Joselu ima zadovoljavajuću statistiku pa Hannover traži rješenje za taj problem.

Alžirac koji je zabio 14 golova u 26 susreta ove sezone navodno je prva želja. Problem je, dakako, što će on početak 2015. provesti na Afričkom kupu nacija, ali u Hannoveru procjenjuju da bi ga na zimu mogli dobiti za manje od šest milijuna eura, koliko je Dinamo za njega tražio ljetos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 06:19