BELGIJA ZAVIJENA U CRNO

MELNJAK O GUBITKU SUIGRAČA 'Smijeh Gréga Mertensa znao je odzvanjati cijelom svlačionicom...'

U četvrtak poslijepodne nogometni je svijet šokirala vijest o smrti 24-godišnjeg braniča Lokerena

Belgijski sport ovih je dana bio zavijen u crno. U četvrtak poslijepodne nogometni je svijet šokirala vijest o smrti 24-godišnjeg Grégoryja Mertensa, braniča Lokerena i bivšeg člana mlade reprezentacije.

Nada da će se Mertens oporaviti od srčanog zastoja koji je doživio tijekom utakmice rezervi Lokerena i Genka trajala je tri dana, no liječnici su ustanovili da nema šanse za oporavak te, uz pristanak obitelji, isključili aparate.

Među onima koji su najviše pogođeni je i Dario Melnjak, hrvatski branič koji je prije tri mjeseca iz Slaven Belupa otišao u Lokeren. Premda nije dugo u klubu, 22-godišnji Varaždinac stigao je upoznati Mertensa i sjećat će ga se kao plemenitog čovjeka.

- Dijelili smo svlačionicu nekoliko mjeseci, a o njemu mogu reći samo riječi hvale. Bio je profesionalac na terenu, a izvan njega uvijek spreman pomoći, savjetovati, stalno nasmijan i spreman za zezanciju. Često se njegov smijeh mogo čuti u cijeloj svlačionici - kaže Melnjak.

Tužna je vijest, dodaje, jako potresla igrače.

- Klub, navijači, grad, svi tuguju i ne vjeruju da se ovo dogodilo. U klubu je ovih dana vladala tuga i šok, ali smo vjerovali u čudo. Ostalo nam je moliti se i biti mislima uz Grega i njegovu obitelj. Nažalost, dogodilo se ono najgore.

Već u petak Lokeren je igrao kod Westerloa (3-4), a Savez je odlučio da sve utakmice proteklog vikenda počnu minutom šutnje. Kako će se igrači oporaviti za završnicu sezone?

- Nije lako. Svima nam misli lutaju, ali znamo da moramo stisnuti zube. Utakmicu u petak odlučili smo igrati za Grega. Još smo u igri za Europu i teško je reći kako će se ovo odraziti na momčad. Idemo dan po dan i u svakoj situaciji, pa i ovoj, moramo izvući snagu i motiv - zaključuje Melnjak.i

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:49