SHVATILI SU POGREŠKU

Mazolla: Nedovođenje Olića je najveća pogreška Juvea

‘Stara dama’ ispraćena je zvižducima, Bavarci pljeskom. Bayern je na Olimpijskom stadionu u Torinu srušio Juventus na krilima Ivice Olića
 Reuters

ZAGREB - Sandro Mazzola je sa 22 godine dvama pogocima matirao nepobjedivi Real Madrid u finalu Lige prvaka, prije 45 godina u Beču (3-1). Real Di Stefana, Puskasa, Amancia... Jedan od najboljih igrača Intera svih vremena.

Sedamnaest godina u istom dresu (pet scudetta), 417 nastupa (116 pogodaka). Viceprvak svijeta s azzurrima (Meksiko 1970.). Danas (67 godina) TV komentator. Mazzola si nešto nikada neće oprostiti - što prije deset godina, kada je bio sportski direktor, nije doveo Olića u Inter!

Izludio obranu ‘Stare dame’

- Istu je pogrešku napravio sada Alessio Secco, direktor Juventusa, pao je na sitnišu, nekih milijun eura, a izgubio dvadesetak milijuna. Brazilce Felipe Mela iz Fiorentine i Diega iz Werdera platili su Torinezi 50,000.000 eura. Zaradili su više zvižduka nego ‘Carmen’ u milanskoj Scali. Junak utakmice bio je Olić. Što mi je posebno drago. Pratim ga desetak godina. Oduševljavao me još kao dječak. Gladan je nogometa, kost u grlu suparničke obrane. Veliki profesionalac koji bi i na Apeninskom poluotoku napravio veliku karijeru. Za detaljnije informacije pitati stručni stožer Juventusa - kaže Mazzola.

Uživali ste, dakle, u Olićevoj izvedbi bez obzira na to što je na drugoj strani bio Juventus?

- Cijeli je stadion zapljeskao. Napadačima - zvijezdama Bayerna, Olić je pokazao kako igra prava špica. Tjerao je u očaj Juventusovu obranu.

Nema, dakle, dvojbe, da bi u Torinu bio pojačanje?

- Ne samo u Juventusu nego i u jačim klubovima. Zato igra u Bayernu!

Je li talijanski nogomet u krizi u odnosu na Europu? Zvijezde bježe, caruje snaga, a ne mašta... Inter je puno uložio, ali oscilira.

- Ma, kriza je relativna. Tri su ekipe prošle filter kvalifikacija, toliko imaju Englezi i Španjolci. Englezi su po putu izgubili Liverpool, a ne govori se o krizi... Inter ima velike igrače i teško mogu podbaciti dvaput zaredom na važnim utakmicama. Pokazali su moć. Ali teško je definirati njihovu snagu u odnosu na Europu. Sneijder bi trebao oplemeniti njihovu igru. Fiorentina je najveća radost. Potvrda jedne trenerske filozofije, Prandelli je izuzetan stručnjak.

Barcelona je krenula u obranu naslova...

- Put će biti trnovit, pun zamki. Sačekajmo s prognozama. Real Madrid se diže, Chelsea je opak... Nemojte otpisivati Talijane. Zanimljivo i neizvjesno. Planetarni sudar bogatih. Europa nije zabava za siromašne.

Messi je osvojio Zlatnu loptu. Vi ste 1971. bili drugi iza Johana Cruijffa...

- Messi je čarobnjak, Cristiano Ronaldo je fenomen, Kaka je genijalac, ali najbolji svih vremena ostaje Alfredo Di Stefano! On je još uvijek nogometni Bog!

Hrvatska se nije plasirala na SP, Capello je dvaput nokautirao Bilića?

- Imali ste tešku skupinu, ali očekivao sam nešto više, plasman na SP s obzirom na veliki potencijal u Modriću, Eduardu, Kranjčaru... Talijansko prvenstvo mora žaliti za takvim biserima. Očekivao sam više poznavajući tehničke osobine hrvatskih igrača. Capello je ustrojio Engleze, može daleko, do kraja. Uz Brazil, Argentinu i naravno - Italiju.

Trenirao vas je legendarni Herrera, govore da mu je Mourinho - klon...

- Prvi sam rekao da me Mourinho podsjeća na njega. Na treninzima je uveo loptu nakon što se u Italiji previše vježbalo bez osnovnog rekvizita. Pa odnos s medijima. Eksplozivan, uvijek otvorena garda. Otrovna jezika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:28