PSOVKAMA DO MANDATA

Marković se službeno kandidirao i poručio novinarima: Dajte, nemojte se zaje... gospodo!

'Kako to mislim? Eto, baš tako kako sam rekao'
 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - Vlatko Marković je i službeno krenuo u lov na četvrti mandat predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza. Učinio je to na originalan način: predao je potrebnu dokumentaciju, izrekao nekoliko protokolarnih rečenica i zatim uskratio novinarima mogućnost da postavljaju pitanja.

- Svoj program iznijet ću nakon predaje kandidature, dakle uskoro. Dotad nema nikakvih pitanja ni potpitanja - rekao je Marković.

Pod Markovićev barjak stalo je deset županijskih saveza. Osim matičnog ZNS-a, potpise su mu dali još Osijek, Čakovec, Krapina, Bjelovar, Koprivnica, Požega, Virovitica, Karlovac i Dubrovnik. Posljednja dva potpisa, međutim, u stvarnosti ne znače i glasove za Markovića. Dubrovačko-neretvanski ŽNS jučer je na izvanrednoj skupštini tražio elegantan način za prelazak u Štimčev tabor, a karlovačka je podrška na izbornoj skupštini krajnje upitna. Predsjednik Izborne komisije, Stanko Hautz, izjavio je da će u sljedećih pet dana utvrditi valjanost kandidature, a 2. prosinca je krajnji rok da protukandidat Igor Štimac dostavi svoje ovjerene formulare.

Pokraj zakopčanog predsjednika ulogu promotora Markovićeve kandidature prihvatio je Zdravko Mamić. Okupljeni izvjestitelji još jednom su dobili lekciju jer dijele Hrvatsku i falsificiraju stvarnost.

- Uzbuđen sam što mogu sjesti pokraj predsjednika Markovića. Kad je on bio u reprezentaciji svijeta, ja sam imao tri godine. Žao mi je što se lik i djelo Vlatka Markovića često omalovažava i nekorektno prikazuje u javnosti - ustvrdio je Mamić.

Dinamov gazda, ujedno i najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, teško probavlja činjenicu da je Igor Štimac ovu utakmicu učinio krajnje neizvjesnom. Premda je Štimca podržalo već devet županijskih središta, Mamić tvrdi da su vijesti s terena nepouzdane:

- Dugo sam u nogometu i još nisam vidio takvo lažiranje podataka u javnosti. Vidite da je ovdje deset županijskih saveza koji podržavaju velikog predsjednika i sportaša. Nisu to prazni baloni, ne nudimo lažna obećanja. Naša reprezentacija je prva u kvalifikacijskoj skupini za Euro, mlada reprezentacija bila je odlična u prošlom ciklusu, a U-19 je treća u Europi i putuje na SP u Kolumbiju. Osim toga, Dinamo i Hajduk imaju realne izglede dočekati proljeće u Europi. Laž je da je naš nogomet u mulju i raspadu. U trenutku dok se raspadaju megatvrtke, HNS je stabilan, a to su mogli ostvariti samo odgovorni ljudi.

Mamić je u nastavku optužio medije da rade “protiv opstojnosti hrvatskog nogometa jer favoriziraju Štimca i zapostavljaju Markovića”.

- Bilo bi ravno samoubojstvu sada mijenjati vodstvo HNS-a. Siguran sam da će Vlatko Marković pobijediti. On je bio i trener Dinama, Hajduka i Zagreba. Uvijek mu je Hrvatska bila na srcu, a danas je mora braniti jer je prepolovljena i razjedinjena.

Marković nastavio rat s novinarima

Vlatko Marković nastavlja svoj obračun s novinarima. I dok njegov protukandidat u utrci za šefa HNS-a Igor Štimac kampanju vodi predstavljanjem ambicioznih programa i ciljeva, još uvijek aktualni predsjednik novi mandat 'kupuje' bahatošću i psovkama.

U Kući nogometa Marković se i službeno kandidirao za predsjednika HNS-a. Naravno, o ovom očekivanom potezu došli su izvjestiti brojni sportski novinari koje je Marković dočekao dobro poznatim rječnikom.

- Dajte, nemojte se zaje... gospodo. Kako to mislim? Eto, baš tako kako sam rekao - izjavio je Marković, a prenosi 24sata . (Portal Jutarnji.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:06