PIŠE M. GARBER

Marković bi najradije bio jedini i vječni predsjednik

Svi su mu krivi za opasnu konkurenciju Igora Štimca, pa se obrušio ne samo na novinare, nego i na homoseksualce, a zaobilazno je čuđenjem Platinija nedavno prozvana i Jadranka Kosor
 Damir Krajač / Cropix

Nisam mogao povjerovati da Vlatko Marković šalje sve novinare u onu stvar pa sam mu poslao i poruku, ali se ne javlja. Da ga udobrovoljim, potpisao sam se s “Garber iz kupusovog lista”, kako me znao nazvati kad ne bi bio zadovoljan tamo davno dok smo se prepucavali preko Slobodne Dalmacije, jer je Vlatko bio i trener Hajduka 1978. Uvijek je imao taj gard odozgo, a u nekim godinama karakteri poprimaju obrise karikature, jer eskaliraju.

Ali, ako je i od Vlatka - previše je. Dva prva desetljeća Hrvatske u nogometu pripala su njemu, od prvog izbornika, trenera, simbola Croatije s kojom 14. svibnja za Tuđmanov rođendan igra 1991. prijateljsku u Velikom Trgovišću (baš sam se zatekao u Zagrebu pa sam skočio tamo da vidim taj šou, a Vlatko reče - otkud novinar iz kupusovog lista na Francekovom rođendanu), te poslije uz reprezentaciju i u HNS-u.

Vlatko je ipak zračio smislom za humor i za bečku školu, nikad nije bilo “nikih problema”, a sad gubi živce jer se uopće pojavilo pitanje hoće li možda još na nekoga doći red da vodi hrvatski nogomet ili će kao takav Vlatko Marković postati vječni predsjednik.

Svi su mu krivi za opasnu konkurenciju Igora Štimca, pa se obrušio ne samo na novinare, nego i na homoseksualce, a zaobilazno je čuđenjem Platinija nedavno prozvana i Jadranka Kosor jer se nije odmah sastala s Platinijem, kao da je u najmanju ruku sam Pahor. Bečka škola Vlatka je u sučevoj nadoknadi navela da se ispriča dijelu čovječanstva koje seksualno misli, i djeluje, drukčije od njega, ali uvrijeđeni sad zahtijevaju da Vlatko razvije njihovu zastavu u duginim bojama preko cijelog Maksimira.

Koga ne bi zanimalo što sad Vlatko misli? Ali on vjerojatno smatra da može i dalje ostati na predsjedničkoj poziciji, a da ne misli ništa, pa se ne javlja. Zvao sam ga i privatno jer me zanima bi li uz zastavu duginih boja mogla zalepršati i zastava novinarskih boja. A jedino gdje mu skidam kapu to je što se politički izvještio kolaborirajući s Ivom Sanaderom u kandidaturi za nogometno prvenstvo Europe 2012., pa se sad u nogometnim izborima, kao i Sanader, kiti tuđim (SDP-ovim) perjem, posuđujući od Štimca Ligu 16.

Medijske ankete pitaju kako izabrati između dva zla misleći na Markovića i Štimca, a ja predlažem Štimcu da se sad i on kandidira Markovićevim argumentima. Ionako je svejedno, presudit će novac u crnim torbama, gdje je oročena naša lova. A nama je svejedno tko će nam se ispričati, A ili B muškarčina. Marković ili Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 01:18