GUSTA KONKURENCIJA

MAMIĆEVIH PET 'NOVIH' ADUTA ZA DUPLU KRUNU Dosad nisu bili u prvom planu, a sad bi trebali postati nositelji

 Ronald Gorsic / Cropix

Dok se čekaju prvi efekti prijelaznog roka, pogotovo kad je u pitanju kupovina, Zoran Mamić kuje plan priprema za one koji će sigurno biti u kadru, pišu Sportske novosti.Tko će, dakle, od ovih ljudi imati na proljeće glavnu, a tko sporednu rolu u ganjanju još jedne dvostruke krune?

GORDON SCHILDENFELD

Jesen je propustio zbog zaredalih ozljeda mišića, tko bi rekao da će ona prva ruptura na pripremama u Sloveniji biti tako kobna. Sad će, vjeruju svi, napokon biti zdrav, uostalom, već je potkraj polusezone počeo normalno trenirati, na pripreme bi trebao doći fit. Motiv mu je, sigurno, želja da se vrati u reprezentaciju, da bude na Čačićevoj listi za Euro; dakako, da bi to ostvario, treba mu minutaža. Ljetos je bio u boljoj situaciji, tada je došao kao pojačanje, međutim Sigali i Taravel imali su dobru polusezonu, sad ih je teže izbaciti iz momčadi nego tada. U svakom slučaju, bude li pravi, Šifo bi mogao biti i sad veliko pojačanje za Modre.

ALEXANDRU MATEL

Odlaskom Pinta moglo bi mu se otvoriti mjesto, jer ostaje jedini desni bek. Naravno, treba vidjeti hoće li Dinamo nekoga dovesti na tu poziciju i koga. Bude li to Stojanović iz Maribora ili neki sličan “kapitalac”, onda će Matel imati težak posao nametnuti se Zoranu Mamiću. No posegnu li Modri za nekim pričuvnim rješenjem, tada bi Rumunj dobio veliku priliku. I on se nada da će na Euro, da će biti dio rumunjske reprezentacije u Francuskoj. Matel je imao nekoliko dobrih utakmica protekle jeseni, međutim, još uvijek nitko nije načisto je li dovoljno dobar da bude Pintu adekvatna zamjena, igrač s kojim će Modri ganjati još jednu Ligu prvaka. Sad je uhvatio korak nakon šest mjeseci neigranja, godinu dana je u Maksimiru, više nema izvlačenja, do svibnja mora pokazati za što je kadar.

ANTE ĆORIĆ

Najveća maksimirska intriga nastavlja se i s novom godinom. I dalje je tvrd u odluci da želi otići iz Dinama, no tržište zasad nije donijelo pravu ponudu. Onu koju bi Dinamo prihvatio. Ugovor s Modrima ima, mora ga ispunjavati, dok je u Dinamu, njegovo je da se trudi i igra kao što je počeo igrati na kraju jeseni. Zoran Mamić sigurno ga vidi u ozbiljnijoj minutaži no što je slučaj bio u prvom dijelu sezone, naravno, ako bude dobar na pripremama i ako pusti sa strane priču o odlasku. S igračke strane, definitivno, ova polusezona mogla bi biti razdoblje njegove konačne eksplozije, ali hoće li prevladati ta strana ili Antina želja za odlaskom, to je glavno pitanje koje će se provlačiti barem do kraja siječnja.

DOMAGOJ PAVIČIĆ

Taj dečko nije imao sreće, više su ga napadale ozljede nego suparnički igrači. Međutim, i on bi sad trebao biti zdrav i na pripreme krenuti bez zapreka. Zoran Mamić od njega očekuje da bude jedan od bitnih karika u veznom redu, pogotovo jer Dinamovi veznjaci najesen nisu oduševljavali statistikom. Premalo su zabijali i sudjelovali u napadačkom učinku - Pavičić bi u svojem najboljem izdanju tu mogao donijeti pomak. Iako, u veznom redu konkurencija je najžešća, pogotovo ako Ćorić odluči ostati. Teško je sve te igrače i nabrojati, još ako netko dođe umjesto Ademija, pa ako se priključe klinci poput Olma i Gojaka... Puno je vremena i prilika Pavičić dosad propustio, uglavnom zbog ozljeda, ovo će mu biti jedna od zadnjih šansi za uzlet kakav se dugo očekuje.

ANGELO HENRIQUEZ

Njegovu smo situaciju već više puta opisivali, ponovit ćemo još jednom. Iako je sa 25 golova najbolji Dinamov strijelac u protekloj kalendarskoj godini, Henriquezovim jesenskim igrama nitko nije bio pretjerano zadovoljan. Dobro, službeno postoji opravdanje, Copa America i premalo odmora, međutim, sad je tim alibijima kraj. Hodžić je proteklih mjeseci pokazao da se s njim može ozbiljno računati, Henriquez će se sad morati pomučiti da vrati poziciju koja se, uoči početka sezone, činila zicerom. Čileanac je prošle sezone imao sjajno proljeće, iskoristio je odlazak Duje Čopa i zabio čak 15 pogodaka. Hoće li to ponoviti i godinu dana kasnije? To se od njega očekuje, ako jest klasa kakvom se predstavio u svojoj prvoj sezoni u Dinamu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 17:21