VELIKI PLANOVI

MAMIĆ U AKCIJI SPAŠAVANJA Prvo će pokrenuti Dinamo TV, a zatim ući u vlasničku strukturu SPTV-a?

Još prije dvije godine smo počeli s pregovorima, a sada su se oni ponovno aktivirali - otkrio je glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec
 Srđan Vrančić/CROPIX

Dinamo bi uskoro trebao dobiti svoju televizijsku emisiju koja će se prikazivati na nacionalnoj razini! Saznajemo kako su pregovori produkcijske kuće Arno duo i čelnika Dinama stigli do završne faze i, kako stvari stoje, projekt će vrlo brzo zaživjeti na Sportskoj televiziji.

- Još prije dvije godine smo počeli s pregovorima, a sada su se oni ponovno aktivirali - otkrio je glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec.

Novi moment u trenutku dok SPTV traži izlaz iz financijskih dubioza u fuziji s HRT-om ili u dokapitalizaciji (HOO bi zadržao 25 posto vlasništva, a svježi kapital uložio bi za sanaciju oko 40 milijuna kuna duga te vlastitu i vanjsku produkciju) mogao bi prometnuti Zdravka Mamića u potencijalnog kupca jedine sportske televizije s nacionalnom koncesijom.

- Ta opcija Mamiću je već ponuđena i kada shvati što nudi koncesija ne bih se iznenadio da proradi njegov poduzetnički gen - tvrdi nam dobar poznavatelj prilika u Maksimiru, i otkriva kako je SPTV unatoč dubiozama još uvijek primamljiv potencijalnim ulagačima.

Nacionalna koncesija

Naime, osim što još 13 godina ima pravo na nacionalnu koncesiju, postoji i mogućnost da se od Vijeća za elektroničke medije zatraži suglasnost za širenja sadržaja s isključivo sportskog na širi spektar od informativnog i zabavnog do društveno - političkog. U tom bi slučaju SPTV mogao konkurirati HRT-u, Novoj TV i RTL-u...

Ipak, HOO i sadašnja struktura na SPTV-u bi najradije suradnju s HRT-om s kojim su već pokrenuti neki razgovori na tu temu.

- Za sada mogu samo reći kako oni idu u dobrom i pozitivnom smjeru. S HRT-om je interes obostran, a evidentno je kako postoje i zainteresirani ulagači - potvrdio je glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec.

Ne krije zadovoljstvo smjerom kojim su stvari krenule, posebno s mogućom suradnjom s HRT-om što su na terenu već provjerili. Naime, dvije televizije s nacionalnom koncesijom već su surađivale na projektu Olimpijskih igara u Londonu, kao i nedavnom Eurobasketu u Sloveniji. Zajedno će biti i u Sočiju...

- Upravo zahvaljujući suradnji Sportske televizije i HRT-a, Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je pratila sve sportove iz Londona. Priznat ćete da je to dobra podloga za buduću suradnju, koja bi umjesto sadašnjih sat i pol ponudila desetak sati sporta za istu cijenu - smatra Ozmec koji priznaje kako nisu krenuli s jesenskom shemom upravo zbog toga što se čeka rasplet pregovora o budućnosti SPTV-a.

- Načelno znamo kako će to izgledati. Jesenska shema neće se previše razlikovati od one proljetne, ali nismo htjeli brzati s time upravo zbog tih pregovora koji će odrediti budućnost naše televizije - rekao je glavni urednik SPTV-a, dodavši kako je cilj dovesti na male ekrane košarku, rukomet, vaterpolo, odbojku...

- Često se potencira priča o financijskim dubiozama SPTV-a što je legitimno, ali isto tako želim naglasiti kako smo pratili čak 94 sporta, što nije mala stvar. Imali smo 560 gostiju, radili velika natjecanja poput SP-a u atletici, eurokupova u gimnastici, plivanju. Nemam niti jednu pritužbu agencije za elektronske medije - nabrajao je glavni i odgovorni na SPTV-u.

I Hajduk na SPTV-u

Ono što Ozmec nije rekao, a što smo saznali, jest kako se domaći nogomet vraća na televiziju s nacionalnom koncesijom. Naime, SPTV će sljedeći tjedan prenositi jednu utakmicu MAXtv Prve lige i emisiju o HNL-u. Doduše, nismo saznali je li riječ o izoliranom slučaju ili će nastaviti i u idućim kolima, ali povratak domaćeg nogometa na televiziju koja se ne plaća svakako treba pozdraviti. Osim toga, u nedjelju će se na SPTV-u prenositi utakmica Cibone i Cedevite u borbi za Draženov kup.

Da je SPTV odlična platforma koja definitivno nije iskoristila sav potencijal svjedoče i planovi tvrtke Arno duo iz Sesveta, koja u statusu vanjskih producenta pregovara da na male ekrane dovedu regionalnu vaterpolo ligu, preponsko jahanje i utrke konja, emisiju o Texas holdemu koji je sve popularniji u Hrvatskoj...

Kao znak dobre volje organizirali su prijenos 16-ine finala nogometnog Kupa i sraz Kustošije i Hajduka koji će biti upravo na SPTV-u. Iza tvrtke se krije dvojac Andrej Maksimović i Joško Lokas koji puno očekuje i oko projekta emisije o Dinamu za koji su napravili scenariji i troškovnik, a koja bi išla na SPTV-u na tjednoj bazi.

- Riječ je o vrhunskoj produkciji koja bi išla rame uz rame sa sličnim projektima koje imaju vodeći klubovi u ligama petice - tvrdi Maksimović.

Film o Štimcu

Za emisiju o Texas holdemu angažirali su bivšu missicu Maju Cvjetković koja uskoro putuje u Las Vegas gdje će napraviti desetak ekskluzivnih reportaža s vrhunskim svjetskim igračima Texas holdema

Emisija o preponskom jahanju radit će se u suradnji s Vanjom Mamić. Kruna suradnje sa SPTV-om, odnosno Hrvatskim olimpijskim odborom, trebao bi biti Festival sportskog igranog i dokumentarnog filma i sportske kulture u Poreču, a na kojem je u planu prikazivanje dokumentarnog filma o Igoru Štimcu, koji radi Joško Lokas koji je pomogao Ivica Mamić, otac mladog reprezentativca Petra, i koji je u završnoj fazi.

SPORTSKA TELEVIZIJA

50 milijuna kuna je gubitak SPTV-a u dvije godine

29 milijuna kuna je kredit kojem je jamac HOO

94 sporta bila su zastupljena u programu SPTV-a

560 gostiju prošlo je kroz program televizije

35 zaposlenih radi na SPTV-u

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:13