SUKOB KONCEPCIJA

MAMIĆ 'Schildenfeld nije moja želja. Stalno vodim borbe s bratom oko igrača i njihove kvalitete'

'Da vratimo Modrića, Eduardu i Ćorluku, tko može garantirati da ćemo igrati Ligu prvaka?'
 Ivan Klindic / CROPIX

Čini se da u Maksimiru vlada sukob koncepcija. Uloge glavnih protagonista uzeli su trener Mamić i gazda Mamić. I dok je Zdravko zauzeo stav kako su Dinamu prijeko potrebna pojačanja u napadu na Ligu prvaka, takozvani kapitalci poput Schildenfelda i Latovlevicija, Zoran fura sasvim drugi film. Njemu je najvažnije da mu se do ljetnih priprema vrate svi ozlijeđeni igrači. U petak smo Zokija suočili s pitanjem o Schifu i Latovleviciju. Prvo je zauzeo obrambeni gard.

- Nemam komentar - poručio je Zoki. Malo kasnije bio je konkretniji.

- Schildenfeld nije na popisu mojih želja.

A što zapravo očekuje od Dinama i koja je njegova vizija, Zoran Mamić otkrio je u nastavku.

- Imam nekoliko želja, a osnovno je da mi na ljeto nitko ne ode iz kluba i da mi se vrate bolesni igrači. Pojačanja? Iskreno, ja ih ne vidim. Naravno da bih bio presretan da mi netko dovede Van Dijka, ali s obzirom na to da je Celtic odbio pet milijuna funti od Southamptona, nekako sumnjam da bi došao u Dinamo i za sedam - tumači mlađi Mamić.

Priznaje kako je “ljetni Dinamo” česta tema u maksimirskom modrom salonu. Oprečna mišljenja su standard u komunikaciji struke i menadžmenta.

- Vodim dosta borbe s izvršnim predsjednikom oko nekih igrača i njihove kvalitete. Okej, slažem se da kapitalci mogu pojačati momčad, ali to ništa ne garantira. Da vratimo Luku, Ćorluku i Eduarda, tko bi mogao garantirati Ligu prvaka? Bez obzira bio ja na klupi ili Mourinho, Capello - poručio je Zoran Mamić, koji je to pokušao slikovito objasniti na primjeru uže obrane PSG-a.

- Da sada gledamo snimke njihovih posljednjih utakmica, pronašli bi desetak pogrešaka Davida Luiza i Thiaga Silve, a riječ je o ponajboljim braničima svijeta. Ili, recimo, taj Bešiktaš čija je obrana plivala protiv Club Bruggea, ali su do sada pokazali da su vrhunski. I što bi Slaven Bilić trebao napraviti? Kupiti novu obranu? Mislim da ne - jasan je Mamić.

Što se Dinama tiče, tvrdi da je prezadovoljan proljetnim partijama i rezultatima. Ne, nije riječ o ironiji.

- S obzirom na probleme koje smo imali, rezultati su fantastični. Pa igramo gotovo bez kompletne ekipe.

Svako zlo za neko dobro. Brojne izostanke iskoristili su igrači koji nisu bili u prvom planu.

- Da su svi na okupu, tražio bi standardnost i uigravanje. Ovako su neki dobili priliku i ovo proljeće im je svojevrsna selekcija.

Na Poljudu smo vidjeli agresivan Dinamo, što je putokaz kojim smjerom je krenuo Zoran Mamić i njegov stručni stožer.

- Osnovni zadatak je da nam vezni igrači budu čvršći i agresivni. Do sada su često igrali bez kontakta. Primjerice, s Machadom smo pričali na tu temu i protiv Hajduka je bio čvršći. To su stvari koje tek trebaju sjesti na svoje mjesto - poruka je trenera Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 07:24