NOVI PERFORMANS

Mamić: Odlazim ako ne dogovorim mir s navijačima!

 Damir Krajač / Cropix

Iako je Dinamo sinoć ostvario blistavu pobjedu protiv Anderlechta, svjetla reflektora nisu obasjala Tomečaka, Slepičku, Butinu ili nekog drugog 'modrog' junaka. Ona su ponovno bila uperena prema Zdravku Mamiću.

Po tko zna koji put Dinamov Izvršni dopredsjednik najavio je odlazak iz kluba! Ovoga puta riječ je o odnosu s navijačima koji Mamić želi popraviti do kraja sezone u suprotnom, tvrdi, napušta Maksimir.

- Ako na proljeće ne nađem zajednički jezik s navijačima Dinama i ne dobijem obećanje da novih incidenata neće biti, napustit ću odaje kluba. Osvojit ću i petu krunu u nizu i otići. Ne želim biti na čelu Uprave Dinama koji će biti izbačen iz Europe - izjavio je Mamić po dolasku 'modre' ekspedicije iz Bruxellesa.

Ovakvi preformansi Dinamovog čelnika postali su uobičajeni pa nije čudno da nitko nije bio pretjerano iznenađen njegovom najnovijom izjavom.

Promašaji Vrdoljaka i Badelja u samom finišu utakmice mogli bi skupo koštati zagrebački klub, no Mamić ne žali što Dinamovi veznjaci nisu bili malo precizniji.

- Ni za čim ne žalim. Sretan sam što smo ostvarili jednu veliku pobjedu protiv momčadi kojoj je ovo tek drugi domaći poraz ove sezone. A ne treba zanemariti ni Dinamov europski koeficijent koji je vrlo važan za sljedeće izazove - rekao je dopredsjednik i pozvao na jedinstvo kluba, navijača i medija kako bi Dinamo ostvario svoje ciljeve - europsko proljeće i plasman u Ligu prvaka.

Otkrio je Mamić i zašto je Uefa iznenađujuće pomilovala zagrebački klub i vratila tri boda osvojena u Temišvaru.

- Vlatko Marković najzaslužniji je što je Dinamo ostao u Europi! Dakako, imao je odličnog pomoćnika u Damiru Vrbanoviću, ali nemojte me pitati o detaljima. I ovim mu se putem želim zahvaliti na svemu što je napravio za Dinamo - kaže Mamić o predsjedniku HNS-a koji je očito svojim lobiranjem u Uefi uspio omekšati stav o Dinamovoj kazni.

Ponovno je 'alfa i omega' hrvatskog prvaka sipao hvalospjeve na račun trenera iza kojega je čvrsto stao.

- Kruno Jurčić je najmoralnija osoba koja je koračala kroz naš klub. Ima takve reference da ga ni veća rezultatska kriza ne bi maknula s klupe Dinama. Čak smo je i zazivali kako bi pokazali da stojimo iza njegovog rada - završio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:50