PORUKA PROTIVNICIMA

MAMIĆ NAJAVIO PROLJEĆE 'Igrat ćemo atraktivno i efikasno i uvjerljivo osvojiti sve trofeje!'

'Realno, Dinamo je ispred svih. Ima više klubova koji su opasni, dobri, koji napreduju, ali...'
 Nikola Vilić/CROPIX

Zoran Mamić odradio je svoje prve pripreme kao trener. Kako ocjenjuje sve ovo što je s momčadi obavio u Turskoj, kojim je detaljima zadovoljan, kojima nije?

- Nezadovoljan sam jer nismo mogli raditi kompletni, nakon dugo vremena imali smo problema s ozljedama. Te su ozljede datirale otprije, jedina nova bila je Taravelova. Žao mi je zbog toga, ali sve ostalo je bilo super, mnogo dobrog rada i entuzijazma na treninzima.

I nešto manje na utakmicama…

- Potpuno ste u pravu, ali to nije nešto što bi se na pripremama moglo proglasiti neuobičajenim. Kad podvučem crtu kojom uključujem posljednju utakmicu s Pogonom, mogu kazati da spremni dočekujemo nastavak prvenstva.

Kakav Dinamo možemo očekivati na proljeće, kakva je vaša trenerska vizija, kojim ćete sustavom igrati?

- Na proljeće neće biti europskih utakmica. Znamo da Dinamo u HNL-u uvijek igra dominantno, napadački. Upravo taj stil bit će naša orijentacija. Vidjet ćete momčad koja igra s mnogo pritiska i agresije na suparnika, bit će mnogo trke, želja za postizanjem mnogo golova bit će posebno izražena.

Govorite o napadačkom i efikasnom Dinamu, a na pripremama je od pet pogodaka koliko ste postigli Duje Čop zabio četiri, a Soudani jedan. Gdje su bili ostali napadači? Jeste li zabrinuti?

- Nimalo nisam zabrinut. Nismo previše radili na samoj završnici, cilj je bio što bolja priprema u tjelesnom smislu. S osvježenjem i manjim intenzitetom treninga naši napadači koji su više sprinterski tipovi doći će više do izražaja. Vrlo brzo će biti u golgeterskoj formi.

Od kojih igrača očekujete najveći napredak na proljeće?

- Evidentno je da Duje Čop ide velikim koracima prema naprijed. Osim njega, ne bih želio isticati druge pojedince. Svi mogu mnogo više i bolje, to im je rečeno. Svatko je dobio “u glavu” ono što mu ide. Svatko zna što se od njega traži. Tko bude bliže ostvarenju mojih zahtjeva, taj će participirati u utakmicama.

Jeste li od nekoga očekivali više?

- Jasno, ali to je nešto što ostaje u svlačionici, to nisu stvari koje bi trebale završiti u javnosti.

Sad već imate neki staž na klupi. Zašto mislite da će momčad Dinama biti bolja nego, recimo, kod Čačića, Jurčića ili Ivankovića?

- Ne želim se uspoređivati s tim trenerima. Imam svoj cilj, na početku smo se dogovorili koja nam je ideja, koja su načela, toga ćemo se držati. Znam da će na tom putu biti kamenčića, možda i stijena, međutim sigurni smo da smo odabrali dobar put. Tko bude mogao njime ići, taj ostaje, tko ne bude, mahnut ćemo mu za “zbogom”.

Koji je vaš primarni rezultatski cilj na proljeće?

- Uvjerljivo osvajanje Hrvatskog prvenstva i Kupa. Do tog cilja može se doći na nekoliko načina. Mi želimo sve osvojiti na atraktivan način koji će veseliti ljubitelje nogometa. Očekujem na proljeće iznimno efikasan i atraktivan Dinamo. To je naš primarni cilj.

Ima li Dinamo konkurenta u Hrvatskoj ili će utakmice koje slijede biti proljetna šetnja?

- Realno, Dinamo je ispred svih. Drago mi je da Rijeka korača velikim koracima naprijed, da je Split dobar, da Hajduk želi biti bolji, Lokomotiva i Istra 1961 rade fin posao. Ima više klubova koji su opasni, dobri, koji napreduju. To će i nas natjerati na napredak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:27