REAL - BARCELONA 2-2

Majstorije Ville i Messija spasile Barcelonu! Real 'letio', a opet nije slavio...

Prvi ovosezonski el clásico igra se u 22 sata na Santiago Bernabeuu, gdje će prvi put ovog ljeta Barcelona istrčati s Messijem
 AFP

ZAGREB - Klasikoljupcima je sporo proteklo vrijeme od 3. svibnja i četvrtog dvoboja Reala i Barcelone u 18 dana, eto stoga nova dva u tri dana, 14. i 17. kolovoza u Superkupu.

U Španjolskoj se prvak i pobjednik Kupa Kralja po uzoru na Englesku bore za ovaj laskavi trofej od 1982. godine, a u sva četiri prethodna dvoboja ponosa Kastilje i Katalonije slavili su Madriđani, posljednji put 1997. s Mijatovićem i Šukerom.

Ovaj put, međutim, neće se raditi o pukom prestižu, nego o nastavku psihološkog rata ne samo Mourinha i Guardiole, nego obaju institucija, filozofija i polova koji dijele Španjolsku. Prvi dvoboj igra se u Madridu večeras, a uzvrat na Nou Campu počinje u srijedu u 23, da se pobjegne iz zaštićenog termina Lige prvaka.

Coentrăo ili Di María?

Objema globalnim nogometnim gigantima bit će ovo prvi susreti na španjolskom tlu ovog ljeta, nedavno su se vratili s američko-azijskih turneja, a brazilski i agrentinski igrači s odmora, nije im išao u prilog Fifin rezervirani termin za reprezentacije, pa će se tek od petka navečer znati tko je koliko spreman. Ipak, Španjolci pišu je da je Mourinhu jedina dvojba Coentrao ili Di Maria u vezi, a Guardioli Alexis Sanchez ili Pedro u napadu. Cesc Fabregás se neće stići registrirati na vrijeme da zaigra...

Konačno Messi!

Kao što je više-manje poznato, Madriđani su ovo ljeto od Benfice kupili ljevonogog polivalentnog bočnog igrača Fabija Coentraa za 30 milijuna eura, ali istodobno prodali ‘Orlovima’ Garaya za pet milijuna. Pojačanja za vezu, Sahin, ozlijeđen je, baš kao i bez odštete dovedeni Altintop, a kupnja mladog stopera Varanea bila je ulog u budućnost. U špici će biti Benzema, najbolji strijelac Reala u pripremnom razdoblju (8).

Barcelona je nedavno za 26 milijuna eura iz Udinesea dovela čileansko krilo Alexisa Sancheza, a Cesc upravo stiže. Prodani su Bojan Krkić Romi za 12 milijuna, a Jeffrén Sportingu Lisabon za 3,75. Guardiola će opet krpati zadnju liniju Mascheranom jer se Puyol još nije oporavio, a Xavija, koji ljetos nije nastupio zbog Ahilove tetive zamijenit će najbolji strijelac Barçe na pripremama, novi član A-vrste Furije Thiago Alcántara, ovo ljeto vraćen iz Barcelone-B. Prvi put ovog ljeta dres ‘blaugrane’ odjenut će Messi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:47