PRIPREMA ZA KVALIFIKACIJE

Lucidnost Nike Kranjčara presudila vrlo dobroj Belgiji

Izbornik Slaven Bilić uspio je otići iz Bruxellesa kao pobjednik, ali ne može biti previše zadovoljan igrom
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je posljednju službenu utakmicu još u studenom, u prijateljskom ogledu protiv Lihtenštajna. Kako bismo se pripremili što bolje za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. godine Bilićevi izabranici ovoga će puta ući u ogled protiv snažnije momčadi - belgijske (20:45). Oni, kao i mi, nisu otišli na Svjetsko prvenstvo i s novim izbornikom Dickom Advocaatom počinju s opsežnim pripremama za ono što ih čeka od rujna ove godine.

Igrači su na broju, optimistični i željni igranja u kockastom dresu. Izbornik Slaven Bilić u svakom slučaju želi otići iz Bruxellesa kao pobjednik jer time bi se ozračje ipak malo poboljšalo i skeptici bi nakratko ušutjeli. Na raspolaganju će mu biti svi najbolji igrači, a jedina veća promjena neće biti u sastavu nego formaciji. Naime, izbornik se priklanja "staroj" 3-5-2. Ostaje za vidjeti kako će to proći na terenu. Dosad smo bolje prolazili bez obzira na formacije i generacije, ali svaka utakmica je nova priča.

Što se sastava tiče od početka će sudjelovati Runje na golu, tri braniča Ćorluka, Križanac, Šimunić, kao zadnji vezni ordinirat će Vukojević, poludesno Kranjčar, a polulijevo Modrić, dok će na bokovima na desnoj strani djelovati kapetan Srna, a na lijevoj još tinja mala dvojba između Hrvoja Čale i Danijela Pranjića. U napadu će početi Bilić i Olić.

Naravno, kako će utakmica odmicati to će oba izbornika napraviti veći broj izmjena, kako to već i biva u prijateljskim susretima. Upitno je tek hoće li stadion biti pun jer Belgijanci su nezadovoljni Nizozemcem na klupi, a i ovo je uistinu prijateljski ogled, niti jedna momčad se ne može tješiti činjenicom kako je samo uvertira za velike stvari koje dolaze za tri mjeseca...

Tijek susreta možete u tekstualnom obliku pratiti uživo ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Tijek susreta:

Belgija - Hrvatska 0-1 (0-0) (Kranjčar 64')

Kraj susreta.

86. min: Ponovno Ćorluka pravovremenom reakcijom spašava veću priliku Belgije! Već deveti korner su domaćini izveli.

80. min: Eduardo odlično upošljava Pranjića, kojem Bailly taman dira loptu toliko tako da ne uđe u gol! Još je natrčao i Mandžukić, ali nije stigao ubaciti u praznu mrežu.

79. min: Lovren je teško pogriješio i Ćorluka spašava izbijanjem lopte u korner.

75. min: Hazard je umalo pogodio iz slobodnog udarca, ali srećom lopta je udarila u gredu, dok je Runje nemoćno promatrao.

63. min: GOL! Niko Kranjčar odlučio se za udarac s otprilike dvadeset metara i dobro da je! Lopta je vijugala zrakom i zbunila golmana pa je neometano ušla po sredini vrata u mrežu!

60. min: Ubačaj Belgije s lijeve strane okrznuo je Vukojevića i umalo prevario Runju, ali naš vratar se snašao i odbio u korner ispred Lukakua, koji je konstantno u blizini, samo vreba.

56. min: Modrić je započeo sjajnim driblingom akciju, lopta dolazi do Srne, koji prizemnom povratnom pronalazi ponovno Modrića, ali on puca visoko preko gola.

54. min: Vermaelen je nakon gužve u kaznenom prostoru ostao sam na par metara od gola, ali nije se snašao u puca preko gola. To je bila uvjerljivo najbolja prilika na utakmici.

52. min: Križanac se ozlijedio prilikom jednog duela, nakon kojeg je Lukaku mogao izbiti sam pred gol, ali Ćorluka je spasio pravovremenom intervencijom.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

41. min: Belgija gubi loptu na dvadesetak metara, Modrić ju uzima i ulazi u kazneni prostor, idealno poslužuje Matu Bilića, ali on promašuje cijela vrata s nekih sedam metara.

36. min: Lukaku je primio ubačenu loptu na prsa, ali prije nego ju je uspio dohvatiti nogom uhvatio ju je Runje, i tako spasio siguran pogodak. Izbornik Bilić je shvatio da ovako ne ide i na zagrijavanje šalje Rakitića i Eduarda.

29. min: Domaćin sve češće pritišće i naša obrana sve češće mora intervenirati. Advocaat je jako dobro posložio svoju momčad.

27. min: Belgija je zaprijetila iz polukontre, ali udarac Vermaelena otišao je preko gola.

22. min: Kranjčar je prebacio cijelu obranu visokim pasom, ona je stigla do Čale, ali umjesto da puca pokušao je uposliti Olića, koji je bio između dvojice Belgijanaca. Klasičan primjer akcije u kojoj je Čale morao biti "sebičan" i opaliti ljevicom.

20. min: Utakmica sve više nalikuje na pravu prijateljsku, a to za gledatelje nije ni najmanje zabavno. Osim one na tribini, zabavljaju se navijanjem i ostalim popratnim sadržajima.

13. min: Najveća prilika utakmica izrodila se nakon našeg kornera, ali vratar Bailly je bio spreman i odbija loptu prije nego je sjela na nogu Mate Bilića.

10. min: Belgija se opustila i utakmica postaje sve zanimljivija, iako većih prilika još nema i sve se odvija većinom na sredini terena.

5. min: Preuzeli smo inicijativu na terenu.

2. min: Hrvatska je prva zaprijetila, preko Kranjčara iz daljine, ali lopta je prohujala pokraj gola.

Susret je počeo.

Umjesto Eduarda počeo je Mate Bilić, a Čale je dobio prednost pred Pranjićem.

Belgija: Bailly, Colpaert, Kompany (Lombaerts od 71.), Vermaelen, Van Damme, Verthongen, Martens (Sonck od 46.), Witsel, Dembele (Gonzalez od 71.), Lukaku (Buffel od 75.), Hazard. Izbornik: Dick Advocaat.

Hrvatska: Runje, Križanac (Rakitić od 55.), Šimunić (Lovren od 46.), Ćorluka, Srna, Vukojević (Dujmović od 83.), Modrić (Pranjić od 65.), Kranjčar, Čale, Bilić (Mandžukić od 65.), Olić (Eduardo od 55.). Izbornik: Slaven Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 07:27