ZANIMLJIVO U MAKSIMIRU

Lokomotiva i Osijek podijelili bodove, remijem nitko sretan

Nogometaši Osijeka su četiri minute prije kraja ostali bez važna dva boda u borbi za Europu, poklonivši Lokomotivi 11-erac iz kojeg je Bule izjednačio na 2-2
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Nogometaši Lokomotive u završnici su više sretno nego spretno izbjegli doživjeti drugi domaći poraz zaredom. Zahvaljujući nespretnom igranju rukom Pranjića u 87. minuti 'lokosi' su dobili na dar 11-erac koji je najbolji strijelac Nino Bule rutinski realizirao za konačnih 2-2 protiv Osječana, koji su se bez ta dva boda udaljili od 4. mjesta koje bi im moglo donijeti kvalifikacije za Europsku ligu na ljeto.

Iako su tek u drugom poluvremenu napravili rezultatski preokret, gosti su bili bolji i više stremili pobjedi svih 90 minuta, domaće je na životu većim dijelom utakmice održavao vratar Ivan Kelava, koji je obranio i 11-erac u 62. minuti Jugoviću (pri 1-0), a njegovu jedinu pogrešku u 83. minuti Miličević nije iskoristio.

Roy Ferenčina je malo izmiješao formaciju (4-1-4-1), Jelića povukao na desni prednji bok, Peku pomaknuo na lijevi, a umjesto standardnog Martinca prigodu je od početka dao Moldavcu Gheorgheu Andronicu. Gosti Tomislava Steinbrücknera ofenzivno orijentirani, s veznim redom u rombu, a kapetanom Vidom na desnom stražnjem boku.

U prvom poluvremenu Osijek je imao bolje prigode, ali zabili su domaći. Jugoviću (23.) i Pavličiću (24.) Kelava je obranio udarce, Vida je glavom pogodio gredu (43.), a s druge strane Kardum je skinuo udarac glavom Bule iz blizine (28.), ali bio nemoćan pri pogotku Poljaka u malu mrežicu na dodavanje Jelića u 34. minuti.

U nastavku, ušli su svježi Vidaković s gostujuće, a Martinac i Mirko Kramarić s domaće strane, no opet su Osječani imali inicijativu i bili opasniji. Najbolju prigodu za izjednačenje imali su u 62. minuti, kad je Šorša je uvjerljivo pao u duelu s Hercegom, sudac Bugarija pokazao na bijelu točku, a udarac Jugovića sa 11 metara Kelava obranio, štoviše uhvatio živu loptu.

Osijekova nadmoć realizirana je u 73. minuti, kad je Stojkić prodro u kazneni prostor, a njegovu povratnu loptu Steinbrücknerov džoker Nikšić sproveo u mrežu. Samo dvije minute kasnije, nakon kornera Milićevića stoper Gavrić je glavom pogodio dalji Kelavin kut za 1-2.

Propustili su potom gosti nekoliko obećavajućih kontri, a kazna ih je stigla u 87. minuti: Pranjić je igrao rukom pred svojim vratarom, a Bule iz 11-erca pogodio za 2-2.

- Bili smo bolji suparnik, imali više prigoda, gredu, promašen prazan gol i na koncu smo kažnjeni. Ne zamjeram svojim dečkima ništa, mladi su još, nezreli za Europu. Čestitke na borbenosti, preokretu na 2-1. Bilo je nekoliko diskutabilnih odluka suca, više je bio prvi 11-erac, nedosuđeni na Miličeviću nego ovaj koji je sviran na Šorši, a ruka Pranjića u završnici je bila – rekao je Tomislav Steinbrückner.

Trener domaćih Roy Ferenčina je kazao:

- Potpuno otvorena utakmica. Mi smo u prvom dijelu još koliko-toliko dobro stajali na terenu, no u nastavku smo drastično pali što se osjetilo i na rezultatu. Sretno smo izjednačili, no ne mogu biti zadovoljan igrom. Suđenje ne bih komentirao.

Lokomotiva – Osijek 2-2

Poluvrijeme: 1-0

Sudac: Šime Bugarija (Bibinje) 6; pomoćnici: Robertino Dujela i Damir Kraljević (obojica Zadar).

Strijelci: 1-0 Poljak (34, Jelić), 1-1 Nikšić (73, Stojkić), 1-2 Gavrić (75, Miličević), 2-2 Bule (87-11m)

Žuti kartoni: Peko, Kelava, Mesarić (Lokomotiva)

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Ivan Kelava (Lokomotiva)

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 250.

Lokomotiva (4-1-4-1): Kelava 7, Herceg 5, Bagarić 6, Puljić 5,5 (od 51. Kramarić 5), Mesarić 6,5, Sopić 6, Jelić 6 (od 77. Horvat -), Poljak 6,5, Andronic 5,5 (od 51. Martinac 6), Peko 5,5, Bule 6,5

Osijek (4-1-3-2): Kardum 6, Vida 6, Gavrić 6,5, Pranjić 5,5, Stojkić 6,5, Kurtović 5,5 (od 46. Vidaković 6), Šorša 6,5, Pavličić 6 (od 58. Pušić ), Jugović 5,5, Barišić 5 (od 67. Nikšić 6,5), Miličević 6,5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:22