NIKAKO DA KRENE

Liverpool ponovno razočarao svoje navijače

Liverpool je s ovim bodom ostao na sedmom mjestu na ljestvici, sada sa 12 bodova manje od vodećeg Chelseaja
Liverpool 's Spanish manager Rafael Benitez (R) argues with the fourth official in the closing seconds of the English Premier League football match between Stoke City and Liverpool at the Britannia Stadium, Stoke-on-Trent, Staffordshire, central midlands, England on January 16, 2010. AFP PHOTO/Paul EllisFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP

Patnjama navijača Liverpoola ne nazire se kraj. Njihovi su ljubimci na gostovanju kod Stokea, u prvoj utakmici 22. kola engleskog nogometnog prvenstva, osvojili samo jedan bod, odigravši 1-1.

Momčad Rafaela Beniteza udaljila se za još jedan veliki korak od osnovnog cilja ove sezone, plasmana u Ligu prvaka, za što je potrebno osvojiti barem četvrto mjesto na kraju prvenstva. Nakon što su ispali iz Lige prvaka, Carling Cupa, a ovoga tjedna i FA Cupa, i to izgubivši na svom Anfieldu od drugoligaša Readinga 2-1 u produžetku, ''redsi'' su na stadionu Britannia pretrpjeli novi veliki udarac.

Bez ozlijeđenih Gerrarda, Torresa i Benayouna, igrači Liverpoola ipak su uspjeli doći do vodećeg pogotka u 57. minuti. Fabio Aurelio izveo je slobodni udarac s desne strane, a Sotirios Kyrgiakos je u gužvi iz neposredne blizine uspio nekako ugurati loptu u mrežu, više sretno nego spretno.

Nakon toga su Stokeovi nogometaši napravili opsadu Liverpoolovog gola, a upornost im se isplatila u 90. minuti, nakon kornera s desne strane. Matthew Etherington glavom je prebacio loptu na drugu, desnu vratnicu, lopta je preletjela sve Liverpoolove igrače i sletjela na nogu Roberta Hutha koji nije imao problema iz blizine poentirati za 1-1.

Stoke je i u nadoknadi od pet minuta nastavio s napadima, ali bliže pobjedničkom pogotku ipak su bili gosti, u posljednjim trenucima, ali Dirk Kuyt je glavom pogodio – stativu!

Spomenimo da je u Liverpoolu debitirao Maxi Rodriguez, koji je ušao u igru u 78. minuti.

Liverpool je s ovim bodom ostao na sedmom mjestu na ljestvici, sada sa 12 bodova manje od vodećeg Chelseaja i utakmicom više. Puno je važnije da ''redsi'' za četvrtim Manchester Cityjem zaostaju četiri boda, a City, dakako, ima također susret manje. Stoke je 10. na ljestvici s 25 bodova.

Premiership, 22. kolo:



Stoke – Liverpool 1-1 (Huth 90 / Kyrgiakos 57)

Redoslijed: 1. Chelsea 45 (-2), 2. Manchester United 44 (-1), 3. Arsenal 42 (-2), 4. Manchester City 38 (-2), 5. Tottenham 37 (-2), 6. Aston Villa 35 (-2), 7. Liverpool 34 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:06