PROSVJED TORCIDE

'Krafne, mafija i lopovi. Svaguša odlazi iz Hajduka!'

'Nemojmo raditi sranja jer će nas svi osudit i cila će nam ova borba past u vodu', pozivao je na Peristilu navijače Hajduka tajnik Torcide Stipe Lekić
Split, 150809.?Stadion na Poljudu.?Nogomet, T- Com 1. HNL, susret 4. kola Hajduk - Inter.Na slici: Torcida je tijekom prvog poluvremena bacala na tartan stazu krafne, kao poruku predsjedniku Hajduka Josku Svagusi.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

SPLIT - Krafne, kiflići, mafija i lopovi Joško Svaguša odlazi iz Hajduka - orilo se iz oko 7.000 grla navijača Torcide.

Kako su i najavili iz Torcide u subotu poslijepodne njezini pripadnici okupili su se na Carskom trgu, odnos Peristilu. Najprije su s prozora kavane Luxor bacali letke kojim su pozivali na protest za Velikog Hajduka.

Zapalili su svijeće i lumine za ozdravljenje Hajduka te su se mirno uputili preko Rive do Poljuda. Tajnik Torcide Stipe Lekić s megafona je pozivao navijače da prosvjed bude dostojanstven.

- Nemojmo raditi sranja jer će nas svi osudit i cila će nam ova borba past u vodu - pozivao je Lekić. (D. Čolović/EPEHA)

Prosvjed prošao bez incidenta

Oko sedam stotina policajaca je osiguravalo popodnevni derbi u Splitu, no Torcida je održala obećanje pa uz najavljeni bojkot pokazala i da susret Hajduka i Dinama može proći bez ijednog incidenta.

Za povorkom od 6.000 navijača koja se kretala svojim gradom od Peristila preko Rive do Poljuda i natrag na Stari plac, nije ostala ama baš nikakva materijalna šteta i nije bilo ozlijeđenih.

Iz PU Splitsko-dalmatinske doznajemo da je do 21 sat privedeno tek 25 navijača od kojih 4 Hajdukova, a 21 Dinamov. Još uvijek se razmatra tko će od njih biti prijavljen po Zakonu o suzbijanju nasilja na športskim natjecanjima, no većinom je bila riječ o neposjedovanju osobnih iskaznica. Konačan broj privedenih osoba će biti poznat u nedjelju. (A.K. /EPEHA)

Torcida je vrlo disciplinirano pristupila prosvjedu o čemu svjedoči i činjenica da su stajali pred Svagušinim slastičarnicama i brinuli se da ne dođe do kakvog incidenta. (D. Č)

Torcidaši na Starom Placu

Više od 5000 tisuća torcidaša skandiralo je pred Poljudom, nakon što su započeli prosvjed nad Peristilu, da bi se vratili prema Starom placu, gdje je, kako su kazali torcidaši sve i počelo, i gdje će na velikom ekranu gledati utakmicu Hajduka i Dinama na Poljudu. (D.Čolović/EPEHA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:07