IZBORNIK OPTIMISTIČAN

KOVAČ O MANDŽUKIĆU 'Nametnut će se on, neće ga Guardiola samo tako pustiti'

'Iako je u nogometu sve moguće, mislim da će Mario SP dočekati kao važan Bayernov igrač'
 Goran Mehkek / CROPIX

Zainteresirana strana u 'slučaju Mandžukić’ svakako je i izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač. Izgubio je najboljeg napadača za utakmicu s Brazilom, očekuje ga kao glavnog aduta u preostala dva susreta. Ne bi bilo dobro da na SP dođe s tribine Allianz Arene.

- Nisam zabrinut, nema razloga, siguran sam da će Mario Brazil dočekati u punoj formi - optimističan je izbornik, koji se jučer čuo s Mandžukićem i porazgovarao s njim o najnovijem događaju.

- Ne bih otkrivao što smo pričali, to će ostati između nas. No, uvjeren sam da će ta priča završiti sretno za sve. Mandžukić je veliki profesionalac, ovo je samo jedna kratka epizoda, on će se opet nametnuti Guardioli i još dati Bayernu puno toga.

Znači, izbornik vjeruje u najbolji rasplet, Mario dolazi u Brazil kao igrač Bayerna s dobrom minutažom, statistikom i u velikoj formi?

- Apsolutno! Ima još puno utakmica do kraja, odigrat će on još utakmica za Bayern, nametnut će se Guardioli kao što se i dosad nametnuo. Znate, ipak je to Bayern, to je klub koji se ne odriče lagano svojih najboljih igrača, znaju tamo koliko im je Mandžukić lani donio i zahvalni su mu zbog toga. Neće ga samo tako pustiti, tako lako ga otpisati. Iako je u nogometu sve moguće, stvari se mijenjaju preko noći, mislim da će Mario SP dočekati kao važan Bayernov igrač - uvjeren je izbornik, koji, dakle, nije među onima koji su zabrinuti za Mandžukićevu bližu budućnost. Vjerojatno mu je i sam Mandžukić rekao nešto u tom smislu, možda i odatle izbornikov optimizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:25