NEGLEDLJIV DERBI

KOMENTAR T. ŽIDAKA Zar su Hrvati tako bogati zvijezdama da budući igrač Barce igra 3 minute?

Dinamo je bio apsolutno dominantan, iz aviona je vidljivo da je za klasu, ako ne i više, bolji od Hajduka
 Jakov Prkić / CROPIX

Nakon jednog slabog i nesadržajnog derbija , u kojemu u naslovnoj ulozi nisu bili igrači, već Dinamov glavni menadžer Zdravko Mamić, koji se potukao u loži s Ivom Begom, može se postaviti samo jedno pitanje - što je vidio Niko Kovač? Izbornik hrvatske reprezentacije vjerojatno je tražio stopera, ali sumnjam da ga je našao. Želio je provjeriti jesu li Pašalić i Brozović potencijal za Brazil? I vjerojatno je želio opipati Čopa, je li u prednosti pred Kramarićem?

Izbornik, na žalost, nije vidio ništa! Odnosno, vidio je gol Duje Čopa s bijele točke, “Sv. Duje” - nogometaš je zavio u crno Svetog Duju - sveca, zaštitnika Splita. No taj gol je bio sve što smo vidjeli. Pardon, vrijedilo je na utakmicu doći zbog još jednog detalja; Alen Halilović je zabio gol u sudačkoj nadoknadi. Možda bi se i u tom slučaju moglo postaviti pitanje; zar su Hrvati narod tako bogat nogometnim zvijezdama da budući igrač Barcelone igra tri minute u sudačkoj nadoknadi? Zar je već otišao, ili nije dovoljno dobar pokraj “fascinantnih” Dinamovih legionara.

Utakmicu sam gledao u društvu nezaposlenih trenera Predraga Jurića i Mladena Frančića. Pitao sam ih - tko je igrač utakmice? I dok se Frančić dvoumio između Fernandesa i Pivarića, Jurić je samo odmahnuo rukom. “Ništa, nismo vidjeli baš ništa. I nikoga. Živio...”

Povjerenik za suce Ivan Peraić morao bi biti oprezniji kad delegira suce, posebno na utakmice visokog rizika, gdje ispod svake pogreške možete pronaći dinamit. Dinamo je bio apsolutno dominantan, iz aviona je vidljivo da je za klasu, ako ne i više, bolji od Hajduka. I tako će biti sve dok Hajduk ne bude samo Torcida, već i momčad koja može svakome pokazati zube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:02