SLOVENAC ZADOVOLJAN

KEK ŽALI ZA POBJEDOM 'Sat vremena smo igrali vrhunski, moji igrači su bili fenomenalni'

'Žao mi je što nismo pobijedili, žao mi je što nismo iskoristili neke jako dobre prigode no konačni je ishod realan'
 Tea Cimas / CROPIX

Remi Garde je u odgovoru na, negdje treće-četvrto pitanje, otkrio kako je zapravo doživio gostovanje na Kantridi.

- Nismo pobijedili, dakle, nismo napravili ono po što smo došli, ali nam je ovo bila dobra proba za seriju utakmica koja nas čeka - pričao je Lyonov trener.

- Prigodu su dobili oni kojima utakmice trebaju da bi ušli u formu te nekolicina mladića koja je skupljala iskustvo. Nama su presudne dvije naredne utakmice, a u tom smislu vjerujem kako ćemo imati i Rijekinu pomoć. Jer i večeras se pokazalo da Rijeka na Kantridi ne gubi, a ima i kvalitetu i ravnotežu u igri da biza dva tjedna, uz pomoć svojih sjajnih navijača, Vitoriju Guimaraes i pobijedila.

Matjaž Kek je žalio za pobjedom, ali i istaknuo ponos - na svoju momčad i riječku publiku.

- Nakon 30-40 ovakvih utakmica dobit ćemo dimenziju više jer sada neka stvari radimo 3-4 godina prije roka, ali na dobrome smo putu. Sat vremena smo igrali vrhunski i to večeras - posebno za naš zapad. Sjajno je bilo igrati još jednu veliku utakmicu na koliko je god bilo moguće ispunjenoj i tako divno raspjevanoj Kantridi - govorio je Kek.

- Žao mi je što nismo pobijedili, žao mi je što nismo iskoristili neke jako dobre prigode no konačni je ishod realan. Nakon tih 60-65 minuta smo ipak pali jer igralo se u istinskome europskome ritmu. Ne, nedostaje na odmora nego kvalitetnih treninga, a mi se po tom pitanju snalazimo kako znamo i umijemo. I u tim našim okolnostima Rijekini su igrači fenomenalni, možemo biti ponosni na njih. Da se razumijemo, kada kažem "šezdesetak minuta vrhunske igre" onda mislim da je tih sat vremena trenutačno u okvirima naših mogućnosti. Pokazala je naša momčad i jako puno voljnog momenta i koncentracije. Nikad mi nije drago kada ne pobijedima, ali igrom mojih igrača protiv jakog Lyona sam zadovoljan - podvukao je Slovenac čija će momčad, nakon nedjeljne utakmice s Dragovoljcem, kvalitetne treninge koji joj trebaju opet potražiti u Rovinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 08:18