KRALJ DERBIJA

KEK BOCNUO SPLIĆANE 'Možda je moglo biti i uvjerljivije...'; VUKAS: 'Odmah smo se raspali'

Prvi gol za Riječane je bio pomalo sretan, za nas nesretan. Nismo uspjeli povezati konce, rekao je Vukas
 Tea Cimas / CROPIX

Treneri su trezveno sabirali dojmove nakon uvjerljive pobjede Riječana u Jadranskom derbiju. Matjaž Kek bio je posebno zadovoljan... Logično.

- Bili smo bolji, dominirali smo i zasluženo slavimo. Digli smo nivo igre za još jednu višu razinu, onako kako smo željeli, a sada je na nama da kvalitetnim treninzima još napredujemo. Derbi je bio korektan na igralištu te na tribinama što me raduje. Pobjeda je možda u nekim trenucima mogla biti još uvjerljivija, ali... Kada dobijete 3:0 Hajduka, onda samo mogu čestitati igračima. Odigrali su pošteno i... Kvalitetno!

Hariju Vukasu nije preostalo ništa drugo nego iskreno priznati poraz. Nitko ga, doduše, nije ni pitao hoće li voditi Splićane i protiv Lokomotive. To ne zna ni dragi Bog, a kamoli Vukas...

- Čestitke Rijeci, bili smo mnogo bolja i kvalitetnija momčad što se zorno vidjelo na terenu. Imali su sjajno otvaranje, a nama je smušeni, rastreseni početak raspršio sve ideje vezane za nastavak igre. Nit' smo bili tečni nit' opasni prema naprijed. Još jednom, čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi.

Koja je to ideja točno bila?

- Htjeli smo iz čvrstog bloka brzo izlaziti prema naprijed, ali kada dobijete dva gola u deset minuta, onda sve pada u vodu. Prvi pogodak je za Riječane bio pomalo sretan, za nas nesretan. Nismo uspjeli povezati konce tijekom svih 90 minuta.

Matjaž Kek može se proglasiti kraljem Jadranskih derbija, još nijednoga nije izgubio.

- Jesam li očekivao lakšu utakmicu? Pa, bili smo stvarno dominantni s kvalitetnom geometrijom, naročito u prvom poluvremenu. Bilo je jasno da u drugom nećemo moći pratiti takav ritam... Igrači su dobro reagirali, mnogo ih nije igralo derbije s Hajdukom i zadovoljan sam, uzeli su puno drugih lopti. Vargić? Napravili smo sve pretrage, ne znamo koji je uzrok glavoboljama. Ali, Prskalo je zaoštrio konkurenciju, dvije utakmice nije dobio gol. Vidjet ćemo što će biti kada se Vargić vrati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:13