DERBI KOLA

Karačić: Ne bih imao ništa protiv ‘nule’ u Osijeku

Nakon 1-1 u Kupu, šibenski nogometaši sljedeće subote ponovno gostuju u Gradskom vrtu, ovaj put u 1. HNL
 Ronald Goršić / Cropix

ŠIBENIK - Voljom ždrijeba, Šibenčani će u dva tjedna čak tri puta odmjeriti snage s Osječanima. Prvi u nizu, onaj gostujući u Kupu, već su odradili, odigravši 1-1 i tako pred uzvrat za osam dana stekli dobre šanse za proboj u polufinale, što bi bio najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

A između ta dva susreta ove subote “modri” u sklopu posljednjeg kola prvog dijela prvenstva opet putuju u slavonsku prijestolnicu. I to s jasnom željom da pokušaju ponoviti rezultat iz Kupa, što bi vjerojatno bilo dostatno za ostanak na visokom drugom mjestu na tablici, kojemu se prije početka prvenstva baš nitko nije nadao.

Ozlijeđeni i bolesni

- Pomalo je neobično da se u tako kratkom vremenu sastanemo tri puta s istim suparnikom, ali eto i to se događa. Mi smo spremni i optimistički gledamo na posljednji susret za bodove prije zimske stanke. Usprkos tome što ćemo put Osijeka krenuti znatno oslabljeni. Itekako će nam nedostajati kartonirani veznjak Alispahić, koji igra vrlo dobro, a neće biti ni bolesnog lijevog bočnog Medvida. Svejedno, naš cilj je jasan, ostati neporažen - i ne pomišlja na neuspjeh trener Karačić.

Katastrofa protiv Dinama

Štoviše, trener Šibenčana nudi vrlo zanimljiv mogući subotnji rasplet:

- Ovo nam je treći put od početka sezone kako ćemo istrčati pred širokim televizijskim auditorijem. U onom prvom na Poljudu, zasluženo smo slavili uz pametnu i čvrstu igru, a u Maksimiru se debelo osramotili, odigravši neshvatljivo loše, bolje reći katastrofalno. Sada ne bih imao ništa protiv da ovaj treći u Osijeku završi bez pobjednika. To se nameće kao neki logičan slijed, zar ne!? - poentirao je na kraju sa smiješkom Karačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 18:31