SJEĆATE LI SE BIŠĆANA?

Kapetan vozi bicikl i gleda suigrače u Euroligi

Najskuplji profesionalac u svlačionici Maksimira je propustio veći dio sezone zbog ozljede trbušnog zida i aduktora. Trenutačno vozi bicikl i gleda suigrače u Euroligi.

ZAGREB - Unatoč tome što ga nije bilo gotovo četiri mjeseca na travnjaku, kapetan Dinama Igor Bišćan nije prebolio škrtost s riječima koja je postala njegov svojevrsni “trademark” nakon povratka u Maksimir, a poslije avantura u Liverpoolu i Panathinaikosu.

- Nemojte me ništa pitati. Pa vidite da me nema u momčadi - rekao je na promociji novog kalendara Dinama. Pomalo nespojivo izgleda promocija s Bišćanom, poput filma u kojem bi glavna zvijezda bježala od kamere...

A nema ga u momčadi još od konca kolovoza. Posljednji put je u ulozi kapetana izveo momčad na travnjak u Edinburghu kada su “modri” spašavali 4-0 iz prve utakmice. U međuvremenu je profesionalac s najskupljom plaćom u Dinamu (ako se izuzme priča o navodnih Mandžukićevih milijun eura koju je izrekao Zdravko Mamić) završio na operacijskom stolu. Dijagnoza je bila ozljeda trbušnog zida, a na koju su se kasnije nadovezali problemi s aduktorom.

- Ide na bolje. Trenutačno sam u procesu rehabilitacije. Vozim bicikl - otkrit će Bišćan koji bi trebao biti spreman za početak priprema.

- Nadam se da će sve biti u redu do tada - zaključio je i pogledom bespomoćno tražio vrata izlaska kako bi što prije napustio skup u Maksimiru.

- ‘Klinci’ su te dobro zamijenili - viknuo je netko u njegovu pravcu.

- Sve što ste pisali je istina - zaključio je kapetan koji, iako ne govori, očito čita... Ne bi bilo naodmet da je makar koji kompliment i sam uputio “klincima”, jer Tomislav Barbarić i Dejan Lovren su to svakako zaslužili za dionice u kojima su zamijenili dvojac Kovač - Bišćan na na stoperskim pozicijama.

Igor Bišćan

800.000 eura godišnja plaća

10 nastupa, 1 pogodak, 1 crveni karton

posljednja utakmica:

Hearts - Dinamo (2-0), 27. kolovoz 2009.

operacija trbušnog zida i problemi s aduktorom

očekivani povratak:

krajem siječnja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 20:28