DINAMO NA POLJUDU

KAPETAN HAJDUKA MALOČA TVRDI 'Nismo u krizi. Nemamo mi 30 igrača, pa da se to ne osjeti'

'Za mene je ovo jako uspješna polusezona Hajduka, a jedina mrlja je poraz u Kupu od Dinama'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Mario Maloča u najvažnijem trenutku utakmice s Rijekom pokazao je što znači kapetan momčadi.

Preciznim udarcem s bijele točke donio je veselje Poljudu. Još jednom je bod bio kao pobjeda. Kako i ne bi kada je izboren nakon 0:2 u teškoj i zahtjevnoj utakmici koja je ponovno potvrdila zašto se s pravom naziva jadranski derbi. Hajduk s dva lica, konfuznim u prvom i goropadnim u drugom dijelu.

- Prvo poluvrijeme izrazito loše. Razlog? Imali smo u 2. minuti šansu i tu je utakmica mogla krenuti u pobjedničkom smjeru. Ali, nije. Onda je Rijeka brzo pogodila za vodstvo uz puno sreće. Kasnije su prednost povećali i rijetki su vjerovali da se u drugom poluvremenu možemo vratiti u rezultatski ravnopravni dvoboj - kazao nam je Maloča dan nakon jadranskog derbija.

Na poluvremenu je Tudor bio beskompromisan, igračima je kritički poručio što misli o njihovoj igri iz prvog dijela. Maloča je ponovio “svašta nam je trener rekao”.

Tudor je svoje pojašnjenje već dao rečenicom “nekada ide mrkva, a nekada batina”.

- Sve što je trener rekao na poluvremenu u svlačionici, bio je u pravu. Stisnuli smo drugo poluvrijeme, nagurali Rijeku u njihov kazneni prostor. Nismo im dali disati. U drugom poluvremenu se nisu vidjeli Benko i Kramarić.

Izvukli ste derbi s pozitivnim ishodom, ali ipak se stekao dojam da je Hajduk u završnici jeseni ušao u silaznu putanju forme. Kup s Dinamom, Zadar, teška utakmica s Rijekom.

- Ne bih rekao da je kriza, možda Zadar nije bio na razini. Ali, nedostajalo nam je sedam igrača protiv Rijeke. To je najveći problem. Nemamo mi 30 igrača, pa da se to ne osjeti.

Bez obzira na silaznu putanju forme i bodovnog učinka, Hajduk je prema apsolutno svim ocjenama napravio više od očekivanog u ovoj jesenskoj polusezoni.

- Za mene je ovo jako uspješna polusezona Hajduka, a jedina mrlja je poraz u Kupu od Dinama. Nismo u prvenstvu izgubili od 31. kolovoza i to vrijedi naglasiti. Istina, imamo puno neriješenih, ali Rijeka i Split su iza nas, a svi su ih stavljali daleko ispred Hajduka prije početka prvenstva. Govorilo se da će biti 10 bodova ispred nas. I što sada reći, oni su super, a mi smo loši. Mislim da ne stoje takve ocjene.

Ne, nitko nije ustvrdio da je Hajduk loš, dapače, rezultat držimo iznad očekivanja. Ali, možda je u završnici jeseni nedostajala poneka pobjeda, primjerice u susretima s Osijekom i Zadrom da bi drugo mjesto i proljetna pozicija u borbi za europsko mjesto bila čvršća i bolja?

- Europa je realni cilj, to svi znamo. Možemo biti zadovoljni, jer malo tko je očekivao da ćemo se dići nakon ispadanja od Dile, te poraza s Istrom i Osijekom.

Kako vidite borbu za vrh proljetnom dijelu? Dinamo ostaje najveći favorit za naslov prvaka?

- Dinamo je u našoj ligi financijski najmoćniji i igrački najkvalitetniji. Čop stvara prevagu, Soudani je konstanta, a Fernandes se digao. Mi moramo biti ponosni na rezultat, a s kojim snagama idemo u drugi dio sezone to ćemo znati tek početkom veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:25