DRAMA ZBOG CALCIOPOLIJA

JUVENTUS GURA SERIE A U PROPAST 'Vratite nam dva naslova ili platite 443 milijuna eura'

Savez bi bankrotirao da Juventusu isplatimo tu svotu, u panici kaže predsjednik Tavecchio

Talijanski Vrhovni sud je donio konačnu odluku o slučaju Calciopoli, Juventus je nevin! Dva oduzeta naslova, bacanje najvećeg talijanskog kluba u Serie B očito je bila pogreška. Devet godina patnje torinskog kluba je završeno. No, čini se da nakon odluke suda tek slijedi prava bitka između Juventusa i Saveza.

Juventus od Talijanskog saveza traži odštetu od 443 milijuna eura i vraćanje dva oduzeta scudetta. Baš su ta dva naslova prvaka bila i uzrok najnovijeg rata između 'Stare dame' i Saveza. Jer, na stadionu Torinu stoji brojka 32, koja označava broj trofeja, zajedno s ta dva ‘sumnjiva’. Neki je dan tamo igrala reprezentacija Italije protiv Engleske i predsjednik Saveza Carlo Tavecchio naredio je da se ta brojka prekrije, što je izazvalo bijest i prijetnju bojkotom utakmice navijača Juventusa.

- Nemam problema s time da priznamo nekome naslove koji su osvojeni na terenu. Međutim, ne možemo ići protiv nekih odluka i baratati neslužbenim podacima - branio je svoju odluku Tavecchio. Jer, prema službenoj brojci FIGC-a, Juventus ima 30 naslova.

Ali, uskoro bi ih opet mogao imati 32. Dakle, Juventusovi čelnici našli su se u Torinu s Tavecchiom i iznijeli svoja potraživanja. I novčanja i ona o vraćanju naslova. Međutim, Tavecchio je odmah odgovorio negativno.

- Kako pričati s nekime tko traži da mu platiš 443 milijuna eura? Savez bi bankrotirao da Juventusu isplatimo tu svotu - rekao je Tavecchio, koji je zato ostavio mogućnost da Savez Juventusu vrati dva oduzeta naslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 21:06