SUBOTNJI DERBI

Jurčić poručuje: U Koprivnici se zaslužuju dresovi za Hajduk

Subotnje gostovanje u Koprivnici (20.15, HTV2) ujedno je i treći i posljednji čin predstave u kojoj se trojica napadača plavih bore za mjesto uz Mandžukića protiv Hajduka
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Nakon što se otkriće Dinamovih priprema, Brazilac Dodo, ozlijedio u prvom proljetnom kolu protiv Sesvećana zamijenio ga je Kramarić, koji je prigodu dobio i u Osijeku, ali je nije iskoristio kao ni Slepička protiv Zadra. Sad je na redu Karlo Primorac, napadač koji je posljednji došao u Maksimir, a čiji očekivani razvoj su prikočile ozljede. U napadu je siguran starter samo Mandžukić, Koprivnica bi mogla dati odgovor tko će u tandem.

- Nisam još rekao igračima tko će započeti pa ne mogu ni javno, ali od svakoga tko istrči, ne samo napadača, očekujem da se nametne kako bi ostao u jedanaestorici i za Hajduk - tvrdi Krunoslav Jurčić, koji prvi put nakon napuštanja Slavena Belupa dolazi u Koprivnicu kao gost.

- Iako je iz moga doba ostalo samo četiri-pet igrača, odlično poznajem današnju momčad svoga prijatelja Zlatka Dalića. Njega ne zanima pretjerana defanziva, raspolaže takozvanom lakom konjicom, Mujanovićem, Deličem, M. Jurićem i Papom, i pokušat će nam se suprotstaviti igrom. To nam odgovara, kao i vrlo dobar koprivnički travnjak.

Iako naglašava da će o Hajduku razmišljati tek od subote u 22, Jurčić ne krije da ima sve snimke bijelih. Odbrojavanje do derbija olakšalo mu je i psihološku pripremu za Slaven:

- Pljuskica protiv Zadra dobro nam je došla za napetije ozračje uoči Koprivnice jer dotad već dugo nismo doživjeli rezultatsko razočaranje. Stoga se ovaj put ne bojim za pristup svojih igrača. Zanima nas samo pobjeda, ali najvažniji je pristup. Da smo svih 90 minuta protiv Zadra imali pristup kao u 2. poluvremenu pa da je ostala nula, bio bih sretan trener. No, koliko god uvijek zazivali rani pogodak, mene zanima da postanemo prava momčad od 70. do 90. minute, to će biti znak zrelosti - poručio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:58