NE TRAŽI ALIBI

Jurčić: Dobili smo pljusku u pravi trenutak

 Nenad Dugi / Cropix

Dalibor Zebić, trener nogometaša Zadra, bio je zadovoljan osvojenim bodom u Maksimiru. Nije, poput Adolfa Pintera sa Sesvetama prije dva tjedna, postavio obranu četvorice na 35-40 metara ispred svojih vratiju, nego je kopirao svoju taktiku od prošlog proljeća, s tri stopera od kojih je Skočibušić bio libero, u formaciji 5-3-1-1.

Proljetos je Dinamo jedva poentirao tek nakon pogreške Zadrove obrane ( Jozinović) nakon prekida, zabio je Bišćan, no ovoga puta propuste zadarske obrane domaći nisu uspjeli kazniti zahvaljujući svom nedostatku mirnoće i zadarskome vrataru Ježini. Gosti su, čak, u završnici iz dvaju opasnih protunapada mogli i do povijesna sva tri boda iz Maksimira...

- Došli smo tiho, znajući koliko malo puta smo odavde otišli sretni. Ovaj bod nam je veći psihološki nego brojčano, nedostajali su nam neki igrači za ozbiljniju igru prema naprijed. Uz raspoloženog vratara Ježinu poljubila nas je i sreća, no nas tek čekaju teške utakmice, s imperativom, nadam se potvrdi ovog boda u sljedećem kolu s Međimurjem.

Trener Dinama Krunoslav Jurčić drugi se puta ove sezone u HNL-u suočio s domaćim remijem, podsjećamo, 25. listopada iz Maksimira se s bodom vratila Cibalia. Ponovila se stara Dinamova boljka, kada suparnik zaigra s petoricom u zadnjem redu, k tome još i duboko postavljenom, ‘plavi’ upadaju u probleme. Tomečak je, primjerice, bez prostora kao riba na suhom, dugo je Jurčić i čekao s uvođenjem klasičnog vezista Antolića.

Odustao je u 2. poluvremenu Jurčić i od romba u sredini, povukao je Sammira u Badeljevu ulogu klasičnog organizatora igre, stvorene su neke prigode s bokova ili kratkim dubinskim podvaljivanjima, ali što nervoza, loš teren i Ježina bili su nesavladiva prepreka za vodeću momčad hrvatskog nogometnog prvenstva:

- Priprema za utakmicu, što sam provukao između redova, bila je u očekivanju "pet, šest komada", taj psihološki problem nam se zorno oslikao u 1. poluvremenu. Ono što smo radili na treninzima izgubilo je vrijednost jer nismo ušli s dovoljno žara, a u 2. poluvremenu smo kažnjeni što smo se zamjerili lopti u prvom dijelu. Koliko god ovo bio velik gubitak dva boda, možda nam je ova pljuska došla u pravi trenutak, da se igrači malo trgnu, da shvate da se suparnici neće sami predavati. Individualna inicijativa mojih igrača nije bila dovoljno dobra da se dobije utakmica, imamo još puno posla na odgajanju naših mladih igrača. Stariji i iskusniji su formirani. Nije lako pobjeđivati svakih sedam dana, čak i ako se s druge strane nađe 11 žena. Nisam seksist, ali ne znam kako bih drukčije dočarao da bez pristupa nema rezultata. U neigranju Badelja uopće ne želim tražiti alibi, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača.

U sljedećem kolu, u subotu navečer (HTV2, 20.15) Dinamo gostuje u Koprivnici, bit će to nadmetanje koje će odrediti raspoloženje u plavom taboru uoči dolaska Hajduka na prvu polufinalnu kup-utakmicu u Maksimir 24. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 22:22