KADAR ZA REPKU?

Jurčić: Bilić bi morao pozvati Milana Badelja!

Novo ime u najboljoj jedanaestorici je bogomdani talent Šime Vrsaljko
 Branimir Boban / Cropix

Dinamove pripreme na turskoj rivijeri su završene. Modri su u Beleku proveli 15 dana, te odigrali pet utakmica (Hiroshima 2:1, Cluj 4:0, Teplice 1:0, Moskva 2:0 i Lech 1:1), pišu Sportske novosti .

Nakon svega, trener Krunoslav Jurčić veli da je odrađeno sve što je zamišljeno...

- Sretan sam što smo uspjeli 'odraditi’ i ovu posljednju utakmicu s Lechom jer igrače je teško zadržati koncentrirane - kazao je Jurčić.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Ove turske pripreme potvrdila su neka prijašnja saznanja o ovoj momčadi, ali i donijele neke nove informacije.

- Nove informacije su pozitivne. Iznenađen sam prezentacijama mladih igrača. Na nekoliko utakmica u kojima smo imali lošiji uvod mladi su dečki donijeli preokret.

Novo ime u najboljoj jedanaestorici je bogomdani talent Šime Vrsaljko.

- Nemam što kriti, Vrsaljko je u udarnom sastavu! Etto uvijek odradi posao korektno i mi ga rado imamo. Međutim, Vrsaljko je na tragu priče koju stalno ponavljam; želim bolji Dinamo! S Vrsaljkom je bolji. Želimo svježu krv, motoriku i agresiju. Vrsaljko je najbolji uzorak za sve to.

Slepička nije u ovoj Jurčićevoj priči. Dakle, on će na proljeće dobivati prilike kao dosad, rijetko! Možda je i nepoznanica tko je stoperski par Dinama?

- Za lijevog bočnog i dva stopera imamo četiri čovjeka, Kovača, Barbarića, Cufrea i Ibaneza. Specijalni status ima Robert Kovač kojeg ćemo paziti da bismo ga imali za najjače utakmice.

Bojite li se mogućnosti da Mandžukić ipak ode iz Dinama?

- Prestao sam razmišljati o tome. Mislim da je čak i Mandžo prestao razmišljati o odlasku.

Jurčić je na kraju kazao:

- Ne želim se miješati ni u čiji posao. Ali Milan Badelj već sad zaslužuje biti u reprezentativnom krugu! On je veliki igrač, nema limita, takav profil igrača traži se u svijetu. Podigao je kapacitete snage koji su utjecali na njegovo 'padanje’ tijekom igre. To je dečko koji će biti nositelj igre hrvatske reprezentacije - zaključio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 02:54