POLOVANEC OSUMNJIČEN

Još jedan kladioničarski skandal: Hrvat upleten i u namještanje utakmica u Sloveniji?!

Istraga ima veze, pretpostavlja se, s Bohumskim procesom, pokrenutim prije godinu dana. U Sloveniji se, pišu mediji susjedne države, sumnja na ishod prvoligaškog sraza između ptujske Drave i lendavske Nafte prije nekoliko godina
 SN

Crna je ova srijeda bila za slovenski nogomet: predsjednik Slovenskoga nogometnog saveza (NZS) Ivan Simič podnio je ostavku, reprezentacija je u Kopru izgubila od Gruzije 2-1, a policija u klubu iz istog grada pokrenula istragu sumnjivih rezultata.

Kako javljaju slovenski mediji, policijski su istražitelji u srijedu upali u prostorije aktualnog prvaka Kopra, kao i one NK Nafte iz Lendave.

Predsjednik Udruženja klubova 1. slovenske nogometne lige Frane Florjanič potvrdio je da su istražitelji obavili informativne razgovore s pojedinim igračima NK Kopra. Navodno se radi o Hrvatu Kristijanu Polovancu, nekadašnjem igraču Dinama i mlade hrvatske reprezentacije, a također i Amiru Kariču odnosno sportskom direktoru Miranu Pavlinu.

U policiji nisu htjeli ulaziti u detalje. Samo su potvrdili da istraga traje i to na više lokacija. Glasnogovornik Drago Menegalija potvrdio je da policija surađuje pravosudnim tijelima više zemalja, kao i da postoji sumnja u kaznena djela namještanaja rezultata nogometnih utakmica u Sloveniji.

- Više od toga, s obzirom na fazu istrage, ne mogu vam reći – kazao je Menegalija.

Istraga ima veze, pretpostavlja se, s Bohumskim procesom, pokrenutim prije godinu dana. U Sloveniji se, pišu mediji susjedne države, sumnja na ishod prvoligaškog sraza između ptujske Drave i lendavske Nafte prije nekoliko godina, a na popisu sumnjivih klubova također su Koper i Olimpija.

Vezano za Hrvatsku, sumnja nadvija i ovosezonski kvalifikacijski dvoboj zagrebačkog Dinama i Kopra u pretkolu Lige prvaka. U srazu prvaka dviju država Dinamo je u prvoj utakmici u Zagrebu slavio 5-1 nakon što su gosti poveli 1-0, dok su u uzvratu Koprani slavili 3-0.

U srijedu je predsjednik Ivan Simič podnio ostavku na mjesto čelnog čovjeka NZS-a. Nije jasno ima li njegova odluka veze s istragom. Poznato je da su iz policije obavijestili NZS o svojoj akciji prije no što su u nju krenuli.

Ulogu vršitelja dužnosti predsjednika preuzeo je dosadašnji prvi dopredsjednik Stane Oražem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:27