I ŠUKER NA SKUPŠTINI

JEDNOGLASNA ODLUKA Šprajcer ostaje predsjednik NS Karlovačke županije unatoč osuđujućoj presudi

Zagreb, 080312.Danas, nakon tri mjeseca zatvora, Zupanijski sud odlucio je da pusta na slobodu Zeljka Sirica (bivsi dopredsjednik HNS-a), Stjepana Djedovica (predsjednika sudacke komisije) te Nevena Sprajcera (tajnik udruge prvoligasa) zbog malverzacija u nogometu.Na slici: Neven Sprajcer.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Neven Šprajcer i dalje će biti predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije, jer je dobio još jedan mandat i to jednoglasnom odlukom članova Skupštine, unatoč nepravomoćnoj osuđujućoj presudi u aferi "pošteno suđenje" s uvjetnom zatvorskom kaznom i četverogodišnjom zabranom obavljanja funkcija u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako je za Hinu danas izjavio Tomislav Kuzman, tajnik NS KŽ, Šprajcer je sinoć na sjednici Skupštine izrazio uvjerenje da će u nastavku sudskog procesa dokazati nevinost, a u radu saveza pomoći klubovima u opremanju i poboljšavanju infrastrukture, jer je stanje u gotovo svih trideset klubova saveza teško.

Agilnim će radom, rekao je, od jedinica lokalne samouprave tražiti da pomognu svojim klubovima koliko god mogu, jer je potrebno njihovo bolje funkcioniranje i to u interesu razvoja sporta i zdravlja mladih generacija.

Što se dosadašnjeg rada tiče, Šprajcer je kao uspjeh NS KŽ izdvojio činjenicu da je Karlovac postao domaćin jednog od najjačih međunarodnih kadetskih turnira u državi, da je Slunj dobio umjetnu travu na svom igralištu, te da su se profesonalizirali instruktori nogometa i organizirali kampovi mladeži.

Skupštini je nazočio i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je obećao da je HNS vlastitim sredstvima, uz pomoć nekih bivših reprezentativaca, osigurati Ogulincima teren s umjetnom travom, te pomoć i Dobri iz Svetog Petra, za početak kroz dovoljan broj lopti.

Za dopredsjednike NSKŽ-a izabrani su Zlatko Sentigar i Ranko Bastaja, a uz njih će Izvršni odbor činiti još Željko Berislavić, Tugomir Majdak, Dario Mrzljak, Krešimir Perković, Ivica Salopek, Ivan Sopčić, Marin Svetić i Damir Šalov, dok su u Nadzornom odboru Boris Plemić, Nikica Rudar i Dražen Furač. Zastupnici NS KŽ u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bit će Neven Šprajcer i Krešimir Perković.

Zbog davanja mita predsjedniku Komisije nogometnih sudaca i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću, koji je dobio četiri godine zatvora, Šprajcer je 25. ožujka dobio deset mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od četiri godine, ali i četiri godine zabrane obavljanja funkcija u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

Dakle, postane li presuda pravomoćna, Šprajcer će morati odstupiti s funkcije predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije. Tajnik Kuzman je Hini rekao suprotno, da bi i u slučaju pravomoćnosti takve presude Šprajcer mogao nastaviti raditi u Savezu, jer je osuđen uvjetno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:31