UDAR NA KULT VATRENIH

Izbornik na potezu: Lovren je Čačiću pokazao da ga ne poštuje, kakav ga odgovor sada čeka?

 Clive Brunskill / Getty

Ante Čačić jučer je u Londonu bio na susretu West Hama i Arsenala, a danas bi u Liverpoolu trebao gledati Redse i Stoke.

Čačić se zaputio u Englesku s misijom da nađe rješenje s Dejanom Lovrenom, no stoper Liverpoola doveo ga je preko intervjua u SN pred svršen čin - ili će ga prekrižiti iz nacionalne vrste ili diskreditirati vlastiti autoritet u ekipi i javnosti.

Čačića je vjerojatno šokirao Lovrenov javni istup prije nego što mu je došao na razgovor, igrač Liverpoola na taj mu se način narugao u lice i još jednom, nakon Budimpešte, potvrdio da ga ne poštuje. Jedino da Lovren u razgovoru u četiri oka potpuno promijeni priču, izbornik bi imao prostor da ga povede na Euro. U HNS-u su nas jučer uvjeravali da izbornik ima odriješene ruke u “slučaju Lovren”, da će Savez stati iza njega što god odluči.

Lovrenu nitko ne može oduzeti pravo na visoko mišljenje o sebi, međutim koje je to velike utakmice za Vatrene odigrao da bi danas gledao svisoka na suigrače Vidu, Schildenfelda, Ćorluku... To što je član Liverpoola samo po sebi ne može mu ništa jamčiti, tako bahato i samodopadno ne bi se smio ponašati čak ni da je u Barceloni. A nećemo ni nabrajati koliko je loših nastupa imao u nacionalnom dresu...

Lovrenova poruka “ili igram ili se neću odazvati” nečuvena je za povijest Vatrenih, izravan udar na kult nacionalne vrste, jedino slično napravio je Igor Bišćan 2003. godine. Je li to neki liverpulski virus?

Hrvatskoj bi Lovren kao igrač u Francuskoj mogao dobro doći, nemamo viška stopera, međutim još važniji je red u reprezentaciji. Čačiću je on ozbiljno narušen, a mora ga imati želi li uopće razmišljati o kakvom većem rezultatu.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 09:02