OSTAJE U WOLFSBURGU

IVICA OLIĆ ZA JUTARNJI 'Kada ti Nijemci u 35. godini produlje ugovor, onda znaš da vrijediš'

‘Engleska liga me privlačila, ali s Wolfsburgom imam šanse izboriti Ligu prvaka' - kaže hrvatski napadač
 getty images

Dugo se Ivica Olić lomio oko nastavka karijere - ponuda Stoke Cityja i engleska liga ili nastavak karijere u Wolfsburgu, odnosno nekom od dva kluba iz Bundeslige koji su nudili suradnju. Novim ugovorom njemački prvoligaš pokazao mu je i koliko ga cijeni te računa na njega u borbi za Ligu prvaka. Bilo je to Oliću i više nego dovoljno.

- Dugo sam vagao, stavljao na papir za i protiv. Bio sam ponosan na činjenicu da me traži klub iz Engleske, ali i da me Wolfsburg želi zadržati. Ključna je bila utakmica s HSV-om prošli vikend u kojoj sam se sjajno osjećao. Tada sam sebi rekao: Ola, to je to. Ako sa 35 godina uživaš u ovom nogometu, čemu onda mijenjati stvari koje dobro idu. Bilo bi mi žao napustiti ovaj brod - rekao nam je Ivica Olić iskren kao i uvijek, ne skrivajući veselje što je i tu “muku” nastavka karijere skinuo s dnevnog reda. Olića je cijelu karijeru krasilo poštenje. Prema igri, navijačima, suigračima i poslodavcu. I zato nije htio pregovorima pristupiti s figom u džepu. Nedavno je pred sebe stavio test koji je presudio u odluci.

- Imali smo šest utakmica u dva tjedna. Taj žestoki, engleski ritam iskoristio sam da vidim mogu li još igrati na razini koju trener, uprava i navijači u Wolsburgu očekuju od mene. I ispalo je jako dobro. Gledao sam nakon utakmica svoju statistiku i ona mi je sugerirala da sam još uvijek u vrhu. Isto tako, nije bilo posljedica po zdravlje i postalo mi jasno da još mogu - opisuje napadač Wolfsburga i reprezentacije Hrvatske koji je oduvijek impresionirao okolinu pristupom i fizičkom spremom.

Kolijevka nogometa

- Kada ti u ovim godinama Nijemac ponudi novi ugovor, onda znaš da vrijediš. To se ne događa često i mogu reći da je to jedna od mojih dražih pobjeda - smije se naš sugovornik. A kada je “Ola na konju”, i nacija je sretna. Nešto više od mjesec dana do početka SP-a u Brazilu Olić ne krije da ga hvata euforija.

- Na svakom koraku osjeti se Brazil. To je glavna tema i nitko ne može ostati imun na sve to. Igramo u zemlji koja je sinonim za nogomet. Ma ne igramo, nego otvaramo utakmicu koju će gledati dvije milijarde ljudi. Pa gdje ćeš bolje od toga? - pita se Olić zadovoljan atmosferom koju nudi svlačionica Nike Kovača.

- Svi su zdravi, redovito igraju i zabijaju. Nemamo puno vremena da se pripremimo, ali dovoljno dugo igramo zajedno i poznajemo se u dušu. Ne sumnjam da će izbornik Kovač i stručni stožer sve napraviti da se regeneriramo i u Sao Paolu budemo pravi.

Posljednji Mundijal

Ivica Olić sudjelovao je na dva SP-a. U Ibarakiju je srušio Talijane 2002., ali to nije bilo dovoljno za drugi krug. Četiri godine kasnije igrao je sve tri utakmice u skupini, ali ponovno su Hrvati ostali korak do osmine finala. - S oba natjecanja nosim veliko razočaranje jer smo bili blizu, a nismo uspjeli proći skupinu. Od ovog očekujem da konačno padne ta prepreka. Imamo kvalitetu da se nosimo sa svim protivnicima, pa i s domaćinom u prvoj utakmici. A onda što bude - rezimira Olić koji tvrdi kako još nije odlučio hoće li se u Brazilu oprostiti od dresa reprezentacije.

- Ja sam siguran da će mi ovo biti posljednje SP. A ako nakon njega izbornik procijeni da sam mu potreban, sigurno neću reći ne - zaključio je Ivica Olić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 02:24