VAN GAALOV SPASITELJ

Ivica Olić: Sve bih dao za finale s Interom!

Dobri duh iz Davora nakon Moskve i Hamburga brzo je osvojio trenera, svlačionicu, navijače i novinare i u Münchenu, postavši Bayernov heroj
Bayern Munich's Franck Ribery (C)celebrates with team mates after scoring against during the German Bundesliga soccer match in Gelsenkirchen April 3, 2010. REUTERS/Johannes Eisele (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL DIRECTLY
 Reuters

MÜNCHEN - Gdje je Ivica Olić, tu je veselje i dobro raspoloženje. Dobri duh iz Davora, koji je brzo osvajao svlačionicu, tribine i medije u Moskvi, Hamburgu i sada Münchenu, najviše je bio osporavan u domovini. No, Ola ima svoj mikrosvijet, od obitelji na čelu sa suprugom Natalie, preko brata Marina, do prijatelja iz djetinjstva iz Davora i Slavonskog Broda. Oni ga prate i podržavaju od Japana do, nadaju se, Madrida.

Kao i nakon Manchestera, svi su se okupili u restoranu Schinderhannes u Ottobrunu, predgrađu bavarske prijestolnice, koji vodi Ante Tabak. Pao je i dogovor, prođe li Bayern u finale, Ola plaća “double-decker” do srca Španjolske.

- Znam da je Srna organizirao avion za Istanbul, ali ja ću autobus, da se osiguram od vulkana - kaže Olić.

Vulkansko grotlo na kakvom bi Bavarcima pozavidjeli i Španjolci bila je u srijedu navečer Allianz Arena, Bayern je prema većini komentara propustio dotući Lyon.

- Ovih 1-0 bi trebalo biti dovoljno. Francuzi mi se nisu svidjeli, ali to ne znači da neće biti puno bolji u uzvratu, pogotovo što su im odgodili prvenstvenu utakmicu.

U razgovor se ubacio Olićev gost Sergej Barbarez, koji je doletio iz Hamburga:

- U Bundesligi samo teške vremenske nepogode mogu poremetiti zacrtani raspored - rekao je nesuđeni izbornik BiH.

- Za mene je bilo 2,500.000 ljudi, ali manjina u Izvršnom odboru. Politika je presudila, nažalost po bosanskohercegovački nogomet.

Priča se ipak vrtila oko finala, Oliću (30) bi se sjajno poklopilo da suparnik bude Inter, u kojem “nije prošao” na probi kao 16-godišnjak:

- Sve bih dao za taj finale, ali nitko nije siguran. Nas još prije uzvrata čeka M'gladbach, a Barcelona može svakome u tri minute zabiti dva gola. Moramo biti oprezni, pokazali smo da smo bolji danas, ali treba to potvrditi i na Gerlandu - svjestan je Olić, ali društvo ga ne sluša. Svi već vide “malog Ivicu iz Davora” na Santiago Bernabeu.

- Samo ne Barça, Ćos me ne bi dvaput spomenuo u prijenosu. Samo bi bilo ‘Olić odsječen, Olić odsječen’ - šali se naš napadač, koji će odigrati još jedan ciklus. U srijedu je na terenu bio samo prvih 45 minuta:

- Van Gaal je htio zatvoriti sredinu s igračem manje, a kad smo se izjednačili, opet otvoriti. Šteta što ovo nije hokej, pa da se mogu vratiti u igru. Gomez je u krizi.

Oliću je ponajviše žao što u uzvratu neće biti pocrvenjelog Riberyja:

- On mi je najdraži suigrač. Vidi igrača u boljoj poziciji, dok Robben samo dribla i puca. Baš je bio željan igre, opasan. Dobro je rješavao situacije ‘jedan na jedan’, trudio se, ‘poludio’ sam kad je dobio crveni karton...

Čast svakome, ali dok imaju Olića i Robbena, za Bayern i Van Gaala nema zime.

Neće mi valjda sin biti golman!

Iako mu obojica sinova treniraju u Bayernu, zagriženiji je mlađi, Luka (6).

- Lud je za Trochowskim! Klincima u Bayernu govori da će prvo igrati za HSV, pa potom doći u München, kao i tata. Najgore mi je što želi biti golman. Jednom sam ga, dok žena nije gledala, namjerno pogodio loptom, da osjeti kako je to, ali otad još više navaljuje da mu pucam. Tješi me što inzistira da igra s brojem 11, jednom nije želio igrati utakmicu jer su bili slobodni samo dresovi s trojkom i šesticom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 13:22