LEGENDA HAJDUKA

Ivić se rasplakao na primanju u Kuću slave

Zagreb, 051109.Hotel Esplanade.Tomislav Ivic nogometni trener.Na slici: Tomislav Ivic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

SPLIT - Tomislav Ivić bio je duboko ganut, nije uspio suspregnuti emocije pa se rasplakao doživljavajući još jednu priznanje u svom gradu. 76-godišnji Ivić, najtrofejniji hrvatski nogometni trener, ikona Hajduka, koji je uspjehe nizao s klubovima širom svijeta našao se među novim počasnicima Kuće slave splitskog sporta u društvu istinskih sportskih velikana kao što su teniska legenda Nikola Pilić, prva dama rukometa Dragica Mijač Palaversa te košarkaški as Damir Šolman.

Bilo je puno simbolike i emocija u ovoj proslavi. Ivić je došao u pratnji mladog Hajdukova nogometaša Ivana Strinića i legendarnog Vladimira Beare.

- Moji najdraži trofeji su igrači s kojima sam radio. A sve što sam osvojio s Hajdukom daleko je ispred svega što sam osvajao s drugim klubovima – rekao je Ivić.

U almanasima stoji da je Ivić vodio klubove iz čak 14 država, a bio je izbornik u četiri nacionalne reprezentacije. Osvajao je prvenstva i kupove u šest država (Jugoslavija, Nizozemska, Belgija, Portugal, Španjolska, Francuska).

Osvojio je 7 nacionalnih prvenstava (3 s Hajdukom i po jedno u Portugalu, Nizozemskoj i Belgiji), 7 nacionalnih kupova (4 s Hajdukom i po jedno u Španjolskoj, Nizozemskoj i Portugalu), europski Superkup i Interkontinentalni kup. Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello sport proglasila je Ivića za najuspješnijeg trenera u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 13:35