RESPEKT DO NEBA

IVAN RAKITIĆ NAKON ODLASKA XAVIJA 'Tako velikog gospodina ne možete tek tako sresti!'

'Privilegij je što sam mogao godinu dana dijeliti svlačionicu s Xavijem' - kaže Ivan
BARCELONA, SPAIN - MARCH 22: Xavi Hernandez of FC Barcelona a runs with the ball during the La Liga match Between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on March 22, 2015 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
 David Ramos / 2015 Getty Images

Ovog je tjedna Xavi i službeno najavio oproštaj od Barcelone, a Rakitić mu je 'pomogao' da donese ovu odluku. Rakitića smo pitali u kakvom su odnosu bili tijekom sezone?

- U fenomelnom odnosu što nije bilo teško jer takvog gospodina na terenu i izvan njega ne možete lako sresti. Ljudima koji su me doveli u Barcelonu zahvalan sam, između ostalog, i na toj privilegiji što sam mogao godinu dana dijeliti svlačionicu s Xavijem. Pored njega sam napredovao u svakom pogledu.

Kolike su zasluge Luisa Enriquea u ovakvom rezultatu?

- Tolike da bez njega danas ne bismo bili tu gdje jesmo. Trebalo je proći nešto vremena da svi kliknemo i prihvatimo njegove metode rada, ali Enriqueove zasluge u ovom rezultatu su goleme. Premda je Barcelona jedan od najvećih klubova na svijetu i premda ima neke od najboljih igrača na planetu, na kraju smo svi mi bili maksimalno lojalni treneru i njegovim suradnicima. Zajedništvo je danas snaga ove momčadi.

Do berlinskog finala Lige prvaka ostalo je još dva tjedna. Dojam je da je Juventus sretan u ulozi papirnatog autsajdera?

- Nema autsajdera u finalu Lige prvaka, pogotovo autsajder ne može biti momčad koja je prethodno eliminirala Real Madrid. Juventus uživa naš maksimalni respekt, čeka nas veliki suparnik.

U uvertiri te utakmice Sevilla brani naslov u Europskoj ligi?

- I želim joj svu sreću ovog svijeta. Ostao sam blizak praktično sa svima koji su u klubu, telefonski se čujem s bivšim suigračima, dopredsjednikom, sportskim direktorom... Taj klub i grad zaslužuju uspjehe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:54