ŠPACIN FANTAZISTA

Ibričić: Još samo jedan gol do osvajanja Kupa

Poslije pobjede nad Šibenikom Senijad Ibričić pojavio se pred novinarima u prigodnom outfitu, majici s likom filmskog junaka Rockyja Balboe
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Iako Senijad Ibričić kaže da je izbor odjeće slučajan, ima u tome simbolike jer Ibro je opet, baš poput boksačkog šampiona kojeg je na filmskom platnu utjelovio Sylvester Stallone, vratio Hajduk iz izgubljene situacije. Svojim ukupno 19. golom u ovoj sezoni (12 u prvenstvu te sedam u Kupu) Ibričić je osigurao Hajduku minimalnu prednost uoči revanša finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika na Šubićevcu.

- Bitno je da smo pobijedili, makar i s minimalnim rezultatom. Šibenik je sve ugodno iznenadio iako smo znali da su oni kvalitetna momčad i da nas ne čeka lagan posao. Bila je to lijepa utakmica u ugodnom ambijentu, a vjerujem da će tako biti i na Šubićevcu - kaže Ibričić.

Je li s ovih 2-1 iz prve utakmice Hajduk bliži osvajanju Kupa?

- Smatram da smo kvalitetnija momčad i da je to naša prednost. U Šibeniku očekujem drukčiju utakmicu. Oni će morati napasti, zbog čega bismo trebali imati više prostora da iz kontranapada zabijemo gol. Ako postignemo gol, ne vidim kako nam Šibenik može uzeti trofej.

Prošli ste put od tragičara do junaka. Promašeni penal pa onda gol u zadnji čas?

- Prvi put da sam razmišljao o tome da ne pucam penal. Prošlo mi je kroz glavu to nepisano pravilo po kojem ne bih trebao izvesti najstrožu kaznu koju sam sam izborio. Pričao sam s Cernatom, da je pitao, prepustio bih njemu penal. Povuklo me i kad su navijači skandirali moje ime. Nažalost, nije ispalo dobro.

Dosad ste bili precizni sa 11 metara.

- Loše sam udario loptu i to je cijela filozofija, a Blažević je bio na pravome mjestu.

Promašeni penal nije vas obeshrabrio?

- Bilo mi je teško iako sam i poslije toga osjetio podršku publike. Sva sreća da sam se iskupio golom za pobjedu dvije minute prije kraja utakmice.

Ovo je četvrta utakmica zaredom koju rješavate golom?

- Najvažnije je da pobjeđujemo i da ta serija pobjeda potraje. Ispada da sam se profilirao kao match-winner, ali to je plod angažmana cijele momčadi.

Profilirali ste se i kao napadač, pa trener Poklepović najavljuje da će vas i dalje forsirati na poziciji centarfora kako biste dostigli prvog strijelca Lige Mandžukića, koji je zabio 14 golova?

- Možda smo trebali to prije pokušati pa bih zabio i koji gol više - smije se Ibričić.

- Ipak sam ja veznjak, a najbolje se osjećam u sredini terena, gdje imam više prostora. Nisam napadač da bih ganjao statistiku iako moram priznati da bi mi bilo drago ako bih sezonu završio kao najbolji strijelac Lige.

Sljedeća prigoda je protiv Karlovca u subotu na Poljudu?

- Njima smo ostali dužni. Dobili su nas 1-0 u Karlovcu i red je da im se revanširamo. Dobra su momčad, pravi hit ove sezone, a imamo odličnog trenera Pamića. Ta utakmica nam je važna jer drugu poziciju, sada kada smo ju uhvatili, moramo zadržati. Tražit ćemo rani pogodak.

Često se govori o vašem transferu u inozemstvo. Nakon ovakve sezone realno je da se to dogodi na ljeto?

- Da budem iskren, ne opterećujem se s odlaskom u inozemstvo. Znate da sam potpisao novi ugovor s Hajdukom. Ovdje se super osjećam i nikud mi se ne žuri. Sad sam fokusiran na to da s Hajdukom osvojim trofej - zaključuje Ibričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:06