PROMETNO NA SVETICAMA

I Šimić posjetio Jovanovića: 'Ministar zna sve probleme našeg nogometa'

Ministar Jovanović nam je potvrdio da su dvije strane suglasne oko platforme na kojoj treba graditi zdraviji nogomet - rekao je Šimić
 Drago Sopta / Cropix

Neupućen netko mogao bi ovih dana pomisliti da se Kuća nogometa preselila u prostorije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na Sveticama.

Tamo su, naime, u srijedu paradirale jake snage Hrvatskog nogometnog saveza predvođene predsjednikom Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem, a samo dan poslije u vizitu ministru stigao je i šef nogometnog sindikata Dario Šimić.

Predsjednička utrka

I dok je vladajućoj garnituri ministar Željko Jovanović poručio da napuste hrvatski nogomet i svakako sa sobom povedu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, razgovor sa Šimićem i tajnikom nogometnog sindikata Mariom Jurićem protekao je u prijateljskom ozračju.

- Bio je to otvoreni razgovor u kojem smo pokušali ministru osvijetliti probleme iznutra, obavijestili smo ga o problemima s kojima se u radu sudarao nogometni sindikat. Iznenađeni smo kako Željko Jovanović dobro barata činjenicama i koliko je upućen u probleme našeg nogometa - rekao je Dario Šimić.

Novinari su, međutim, ostali iznenađeni frekvencijom ministrovih sastanaka s nogometnim dužnosnicima ovog tjedna.

Je li posjet Darija Šimića ministru dan nakon Vlatka Markovića samo puka poduarnost ili je mladi izazivač u predsjedničkoj utrci zapravo došao po ministrov blagoslov?

Šimić odbacuje takvu kombinatoriku.

- Tako je možda ispalo, ali nije bilo razgovora o nikakvim kadrovskim križaljkama u hrvatskom nogometu nego o konkretnim slučajevima. Poručili smo ministru da mu je naša udruga na dispoziciji. Ministar Jovanović nam je potvrdio da su dvije strane suglasne oko platforme na kojoj treba graditi zdraviji nogomet.

Obračun s korupcijom

- Složili smo se oko ključnih problema. Treba riješiti status nogometaša i općenito profesionalnih sportaša, problem njihovih ugovora i s tim povezan proces licenciranja klubova. Složili smo se i da se treba obračunati s korupcijom u nogometu, a dotaknuli smo i problem rasizma. Sindikat nogometaša sa 400 registriranih članova je relevantan sugovornik i želimo da bude partner našem ministarstvu - kaže Željko Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 09:57