KLUPKO SE ODMOTAVA

Hrvatski nogometni Savez potvrdio: Bruno Marić i Zoran Mamić su OSUMNJIČENICI!

Zagreb, 110810.NK Dinamo, Maksimir. Konferencija za medije sportskog direktora Dinama Zorana Mamica.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Sudac Bruno Marić ispitan je u srijedu od istražitelja Uefe Robbina Bokšića o spornim detaljima utakmice finala Kupa između Dinama i Hajduka, a po obavljenom razgovoru Uefin predstavnik izvjestio je HNS kako Bruno Marić u ovom slučaju ima status osumnjičenika. To je sukus “rešetanja” Brune Marića u Rusanovoj ulici, a na kojem su nazočili i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, kao i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Svi oni su se pokraj isukanih mikrofona provukli s klišejem “nemam komentara”, ali i s dodatkom u obliku obećanja o priopćenju na internet stranicama HNS-a . A u tom priopćenju je HNS naveo kako je zaprimio i pisani odgovor disciplinskog odjela UEFA-e kojim je navedeno sljedeće: “Uefa je ispitala Zorana Mamića u svojstvu osumnjičenika/svjedoka, a s obzirom da je Mamić bio kvalificiran kao jedan od osumnjičenika u slučaju predmeta koji su pripremili njemački istražni organi u Bochumu...” Nadalje, HNS je otkrio kako će se oformiti disciplinska komisija koja će “provesti postupak i odlučiti o statusu dvojice osumnjičenika”.

Inače, Marić je proveo tri sata “oči u oči” s Bokšićem.

- Iz obzira prema tijelima koja provode postupak izjave za sada nisam spreman davati - odrezao je Marić, objasnivši da će se prvo konzultirati s odvjetnikom, a potom eventualno obratiti javnosti putem press-konferencije. Boljeg raspoloženja, ali jednako škrt na riječima iz kuće nogometa izašao je Zorislav Srebrić. Nakon što je kolegicu komplimentirao sa:

“Čestitam što ste toliko lijepi”, usput je, novinarima dobacio da je Uefin istražitelj već otišao iz Rusanove ulice.

Bilo je to, međutim, sumnjivo taksistu Mati Soriću koji je istražitelja Bokšića dovezao s aerodroma i koji ga je tamo trebao vratiti. - Po naglasku sam ‘provalio’ da je to neki naš iz Njemačke - otkrio je taksist, rekavši da mu se Bokšić povjerio da ide u Split.

- Cijelo vrijeme je razgovarao na mobitel i spominjao tog Marića - rekao je Sorić prije nego što je uletio u Kuću nogometa i shvatio da je Bokšić odjurio bez naknade za čekanje.

- Uefa me izigrala. To je tako kada ljudima vjerujete - pojadao se Sorić koji se zadovoljio čvrstim obećanjem portira da će mu se već kompenzirati uzaludno čekanje.

Zoran Mamić više niti slova...

Doznavši za priopćenje HNS-a, u potrazi za službenom reakcijom Dinama kontaktirali smo glasnogovornika maksimirskoga kluba Adu Kožula. Sve što smo dobili jest sljedeće...

- Zoran Mamić više niti slova neće reći na tu temu - rekao je Ado Kožul. (sn)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 04:22